Erdoğan’dan 100. yıl mesajı: Yer gök bayrak olsun!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyadan vatandaşlara seslendi ve Cumhuriyet'in 100. yılı için her yere Türk bayraklarının asılmasını istedi.

Siyaset 28 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Cumhuriyetin 100. yılı için Türkiye’nin hemen her yerinde hazırlıklar tamamlandı. Sokaklar bayraklarla süslenirken sanatçılar da 100. yıl marşı için sıraya girdi ve birçok marş bestelendi. Devlet erkanından ise beklenen coşku ise hissedilmedi. Vatandaşlar eski bayramları hatırlattı ve bu da sosyal medyada da gündem oldu.

Bunlarla birlikte birçok belediye de 100. yıl etkinlikleri için kollarını sıvadı. İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki miting alanlarında kutlamalar yapılacak. Diğer illerde de aynı şekilde Cumhuriyet törenleri düzenlenecek. İstanbul’da konserlerin merkezi konumundaki Maltepe Etkinlik Alanı’nda pazar günü etkinliklere sahne olacak. Günboyu çeşitli gösterilerin de gerçekleştirileceği kutlamalarda Cümbüş Cemaat, genç piyanist İlyun Bürkev, Sevcan Orhan, Adamlar, Mazhar Alanson, Sıla, Edis, Kubat, Duman, İskender Paydaş ve Zülfü Livaneli sahne alacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da dün Cumhuriyet Bayramı’na ilişkin paylaşım yaptı ve vatandaşların bulundukları yerlerini Türk bayraklarıyla süslemesini istedi. Erdoğan paylaşımında “Cennet vatanımızın 81 vilayetindeki tüm kardeşlerimi, yurt dışında yaşayan tüm vatandaşlarımızı evlerini, dükkânlarını, arabalarını Türk bayraklarıyla süsleyerek Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını selamlamaya, bu gurur gününe ortak olmaya davet ediyorum. Yer gök bayrak olsun!” dedi.

Öte yandan bugün Cumhur İttifakı’nın Filistin mitingi var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı bileşenlerinin liderlerinin de katılacağı miting için İstanbul’da bazı yollar trafiğe kapatılacak.

Cumhuriyet’in ilk 100 yüzyılının muhasebesi: Eğitim ve sağlıkta kullanılan, kullanılmayan tercihlerCumhuriyet’in ilk 100 yüzyılının muhasebesi: Eğitim ve sağlıkta kullanılan, kullanılmayan tercihler

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.