Erdoğan’dan miting eleştirilerine yanıt: Atatürk’ün ruhunu şad ettik

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 100. yıl kutlamalarından bir gün önce yaptığı Filistin mitingine gelen eleştirilere yanıt verdi. Atatürk’ün sözüne atıfla başlayan açıklamada Erdoğan, “Biz o gün sadece Filistin’le dayanışmamızı göstermekle kalmadık, Atatürk’ün de ruhunu şad ettik” dedi.

Siyaset 30 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ak Parti’nin 28 Ekim cumartesi günü İstanbul’da Atatürk Havaalanında düzenlediği Gazze mitingine ilişkin eleştirilere alışık olmadık biçimde yanıt verdi. Erdoğan, daha önce bu çeşit eleştirilere hiç yanıt vermemişti, yanıt vermek için sosyal medyayı hiç tercih etmemişti.

Eleştirilerin odağında mitingin 29 Ekim’den bir gün önce yapılması ve bunun da 29 Ekim kutlamalarını gölgelemesi ihtimali vardı. Mitingin tarihini eleştirenler Cumhuriyet’in 100. yılı için yapılan resmi programları da ‘sönük’ buluyordu.

Eleştirilere Atatürk’ün sözüyle yanıt verdi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan sosyal medya hesabından bu eleştirilere yanıt verdi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” sözüne atıfla başlayan açıklamada “Bugün Türkiye Cumhuriyeti, tıpkı Gazi’nin arzu ettiği biçimde, bölgesinde ve dünyada ‘kimsesizlerin kimsesi’ olan bir ülkedir” dendi.

Türkiye’nin Kafkasya, Karabağ, Afrika, Türkmenistan ve Filistin’de “mazluk, mağdur ve ihtiyaç sahiplerinin” yardımına koştuğunu söyleyen Erdoğan “Bugün de aynı dirayetli duruşu Gazi’nin ‘kimse el süremez’ dediği Filistin ve Gazze için sergiliyor, Gazze halkına yardım etmeye çalışıyoruz” dedi.

Büyük Filistin Mitingi’nin de bunun bir parçası olduğunu söyleyen Erdoğan “Tarih şuuru olmayan, Gazi Mustafa Kemal’in mücadelesini bilmeyen, Cumhuriyetin niçin kurulduğunu anlamayan birileri farklı niyetler arasa da biz o gün sadece Filistin’le dayanışmamızı göstermekle kalmadık. Atatürk Havalimanı’ndaki o muhteşem birliktelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Gazi Mustafa Kemal’in ruhunu da şad ettik. İnşallah bundan sonra da hiçbir ayrım yapmadan ‘kimsesizlerin kimsesi’ olmaya devam edeceğiz” açıklaması yaptı.

Erdoğan Filistin mitinginde: İsrail'i savaş suçlusu ilan edeceğizErdoğan Filistin mitinginde: İsrail’i savaş suçlusu ilan edeceğiz

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.