Erdoğan’dan ‘para sayma’ göndermesi: Bu oyun iyice kirlendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Van'daki mitinginde isim vermeden CHP'yi sarsan para sayma görüntülerine gönderme yaptı. Erdoğan "İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi" dedi.

Siyaset 15 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yerel seçim mitingleri kapsamında Van’daydı. Burada konuşan Erdoğan, kente yapılan yatırımlardan bahsetti ve “Sağlıkta 500 yataklı merkez ve 400 yataklı bölge hastanesi başta olmak üzere toplamda 1562 yataklı 19 hastanenin de aralarında bulunduğu 104 sağlık tesisi inşa ettik. Yapımı süren 15 sağlık tesisimiz daha var. Yatak kapasitesi 800 olan Van Şehir Hastanemizin projesini tamamladık. Yakında ihalesine çıkıyoruz” dedi.

2011 depremine ilişkin de konuşan Erdoğan kenti yeniden inşa ettiklerini belirtti ve sekiz arıtma tesisi inşa ettiklerini anlattı. Vanlı çiftçilere, 26 milyar lira tutarında tarımsal hibe desteği verdiklerini belirten Erdoğan, bir yeni organize sanayi bölgesi ve bir teknoparkı faaliyete geçirdiklerini, Van Erciş Organize Sanayi Bölgesi’nin 25 hektar alan büyüklüğündeki ikinci etabını ise bu yılın yatırım programına aldıklarını dile getirdi.

Erdoğan (sol 2) AK Parti’nin Van Beşyol Meydanı’ndaki mitingine katıldı. Erdoğan, Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas (solda) ile birlikte vatandaşları selamladı.

Gençlere ve kadınlara istihdam alanı açmak üzere, Muradiye ve Özalp tekstil kent projelerini tamamlayarak hizmete açtıklarını da söyleyen Erdoğan “İstihdamı desteklemek için Vanlı işverenlerimize 3 milyar lira prim teşviki verdik. Enerjide Van, Çaldıran, Edremit, Erciş, Gevaş, Gürpınar, İpek yolu, Muradiye, Özalp ve Tuşba’ya doğal gaz arzını sağladık. Bu yıl içerisinde Saray’a, 2025 yılında Başkale’ye doğal gaz arzını sağlamayı planlıyoruz. İnşallah bu seçim, ülkemiz için yıllarımıza mal olan istismar siyasetinin yerini eser ve hizmet siyasetinin aldığı bir dönüm noktası olacak. Van sahip olduğu muazzam potansiyelle Türkiye yüzyılının lokomotif şehirlerinden biri olmaya aday zaten. Biz bu süreci hem hızlandırmak hem güçlendirmek için çalışıyoruz. Bu duygularla büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarımızı sizlere emanet ediyorum. Van’ın adaylarımıza çok güçlü destek vereceğine inanıyorum” dedi.

Konuşmasında muhalefete de yüklenen Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nda kaydedildiği iddia edilen para sayma görüntülerine ilişkin konuştu. Para sayma görüntülerinin yayılmasının ardından resen soruşturma başlatılmıştı ve bu kapsamda üç kişi ifadeye çağrılmıştı. Eski CHP İl Başkan Yardımcısı Özgür Nas ve eski İl Başkan Danışmanı Can Poyraz dün ifade verdi. Bugün ise İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun danışmanı Fatih Keleş ifade verdi.

Erdoğan muhalefetin belediye meclis üyesi hesabı yaptığını söyledi ve “Kazanmak için değil kaybettirmek için çalış mantığını devreye soktular. Kurdukları bu çarpık oyunlar aklıyla milletle alay ettiler. İşin içine deste deste paraların da girmesiyle bu oyun iyice kirlendi. Bağırarak, çağırarak, yalan üstüne yalan söyleyerek arsızca etrafa saldırarak, kibirle milleti aşağılayarak kimse kendini bu kirden arındıramaz. Milletimiz bu sinsi ve kirli oyunların hesabını 31 Mart’ta sandıkta soracak. Utanma bilmeyen suratlara milli irade tokadını vuracaktır” dedi.

KONDA anketi: Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark açıldıKONDA anketi: Ekrem İmamoğlu ile Murat Kurum arasındaki fark açıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.