Erdoğan’dan seçim öncesi İstanbul turu: Bu kez ben yanınızdayım

Cumhurbaşkanı Erdoğan seçimden hemen önce İBB adayı Murat Kurum'la Arnavutköy'de miting yaptı. Burada halka seslenen Erdoğan 'Bu sefer yerel yöneticilerimizi belirlerken Cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım' dedi.

Erdoğan'ın sonraki durağı İstanbul Kongre Merkezi'ydi, burada gençlerin sorularını yanıtladı. Daha sonra Güngören'e geçen Erdoğan'ın son durağının Ayasofya olması bekleniyor.

Siyaset 30 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Erdoğan gençlere seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Arnavutköy’deki 15 Temmuz Şehitler Meydanı’nda düzenlediği mitingde, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Arnavutköy Belediye Başkan adayı Mustafa Candaroğlu ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ile halkı selamladı. Seçimden hemen önce düzenlediği mitingde İsrail’in Gazze saldırılarına tepki göstererek sözlerine başlayan Erdoğan Aranvutköy’de Cumhur İttifakı’na yüksek destek verildiğini söyleyerek sözlerine devam etti.

Erdoğan, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum ile birlikte vatandaşları selamladı.

“Yarın oylarımızı kullanacağız. Sandığa gümbür gümbür giderken inşallah Arnavutköy’ü gerçek belediyeciliğe, Murat Kurum kardeşime ve aynı zamanda Arnavutköy Belediye Başkan adayımız Candaroğlu’na teslim ediyor muyuz? Öyleyse ana kademe çok çalışacağız, fazla bir şey kalmadı. Kadın kollarımız çok çalışacak, gençler çok çalışacağız. Yarın da sandıklara sahip çıkacağız. Bu sefer yerel yöneticilerimizi belirlerken Cumhurbaşkanınız olarak ben yanınızdayım. Bakanlar olarak tüm kabine yanınızda. Yerel yönetimde yanımızda olduğu zaman Arnavutköy hizmetten geri kalır mı? Bugüne kadar nasıl kalmadıysak, bundan sonra da kalmayacak” diyen Erdoğan, Kurum’un bakanlık dönemini hatırlattı. Erdoğan, Kurum’un seçilmesi durumunda pazartesiden itibaren İstanbul’un bir başka yöne açılacağını söyledi.

Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul” programında gençlerin sorularını yanıtladı.

Arnavutköy’den sonra İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gençlik Aşkıyla Yeniden İstanbul” programına katılan Erdoğan gençlere seslendi. Moderatör Pelin Çift’in “Sayın Cumhurbaşkanım gençler, buradakiler 21-22 yaşında. Keşke bu yaşlarda olsaydım dediniz mi?” sorusuna Erdoğan, “Nasıl istemeyiz?” karşılığını verdi.

Erdoğan, bir gencin, “İstanbul’un her sokağında iziniz var, her köşesini tanıyorsunuz. Ara ara İstanbul’da mesai saatleriniz oluyor. İstanbul’a geldiğinizde özellikle gitmek istediğiniz bir yer var mı?” sorusu üzerine, şöyle konuştu:

“İstanbul’da eserlerimizde zaten dinleniyoruz. Mesela bunlardan bir tanesi, burada sık sık programlarımız oluyor, İstanbul Kongre Merkezi burası. Tabii bir de Atatürk Kültür Merkezi var. Atatürk Kültür Merkezi için de maalesef bu malum camia, solaklar, dediler ki; ‘Burasını yapamayacaklar.’ Biz Atatürk Kültür Merkezi’ni, geçmişinden çok daha iyisini, çok daha güzelini yaptık mı? Yaptık. Şimdi orada bütün eserler sergileniyor ve onları tabii izlemek için biz de oradaki programlara katılıyoruz.”

Erdoğan gençlere seslendi.

Pelin Çift’in “Sayın Cumhurbaşkanım, bana sanki siz Fatih, hani tarihi çok seviyorsunuz ya, Sultanahmet, Topkapı Sarayı, Ayasofya, oraları görmeyi daha ziyade tercih edermişsiniz gibi geliyor” değerlendirmesi üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

“Ayasofya’yı zaten onu son acı halinden, bu mevcut Ayasofya-i Kebir haline dönüştürdük. Tabii oraya gitmeden olmaz. Gidiyoruz ve Ayasofya’nın şimdi son halini görmenin mutluluğu, bahtiyarlığı içerisindeyiz. Bir taraftan da Sultanahmet bir başka güzel oldu. Süleymaniye hakeza öyle, Fatih’imiz hakeza öyle. Buraları gezmeden, görmeden olmaz. Eyüpsultan keza öyle. Dolayısıyla buralarda aynı şekilde gezerek görerek, son durumları nedir bunu da görüyoruz. İstanbul’da, tabii bizim bıraktığımız İstanbul aynen durmuyor. Çünkü bu zat İstanbul’a bir şey katmadı ki, verdiği bir şey yok. Sen bir İstanbullu olarak böyle bir şey gördün mü İstanbul’da? Biz CHP’yi çöp, çukur, çamur olarak hep tanımladık. Şu anda gene aynı. Bakıyorsunuz, şöyle bir asfalt dök ya. Yok, her taraf çukur. Ama inşallah pazar günü devran Allah’ın izniyle değişecek. İstanbullu bir 5 yıl daha bu adama İstanbul’u vermez. Şimdi biz ‘Yeniden İstanbul.’ diyoruz ve inşallah İstanbul’u gerçek sahiplerine teslim edeceğiz.”

Gençlerle buluşmasının ardından Güngören’de halka seslenen Erdoğan burada depremden bahsetti. Erdoğan, bilim adamlarının sürekli uyardığı depremin kapılarını çalmadan, tüm ilçeleriyle İstanbul’u depreme daha hazır hale getireceklerini söyleyerek “Sadece belediyemiz değil, tabii ki bizlerde merkezi yönetim olarak her zaman İstanbul’umuzun yanında olmaya devam edeceğiz. Daha bir sene önce asrın felaketinde 53 binden fazla canımızı toprağa vermiş bir ülke olarak, deprem tehdidini yok sayamayız. Dün gece Elazığ’da yaşanan 4,7 büyüklüğündeki şiddetli sarsıntı bize bunu bir kez daha hatırlattı. Elazığ’a buradan tekrar geçmiş olsun diyorum” dedi.

Seçimden önce son düzlük: Erdoğan İstanbul’da da havlu mu attı?Seçimden önce son düzlük: Erdoğan İstanbul’da da havlu mu attı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.