Erdoğan’dan yapay zeka mesajı: Hayatımızın her alanını etkiliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlıkta yapay zeka temalı kurultaya video mesaj gönderdi. Kurultayda TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni de düzenlendi.

Siyaset 20 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Sağlık Bakanlığı ve Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) tarafından ‘Sağlıkta Yapay Zeka’ temasıyla 9’uncu Türk Tıp Dünyası Kurultayı ve TÜSEB Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödül Töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da video mesaj gönderdi.

Yurtdışından gelen katılımcılara ‘hoş geldiniz’ diye seslenen Erdoğan Türk Devletleri Teşkilatı bünyesindeki her çalışmaya büyük önem verdiklerini söyledi. “Türk Dünyası olarak iş birliğimizi sağlıktan savunmaya, eğitimden enerjiye uzanan geniş bir alanda sürekli geliştiriyoruz” diyen Erdoğan Türk Cumhuriyetlerinde yaşayanların 6 Şubat depremleri sonrası gösterdiği dayanışmanın unutulmadığını belirtti, kardeşlik bağı sağlam oldukça büyük başarıların yakalanacağına inandığını söyledi.

“Bu sene 9’uncusu düzenlenen Türk Tıp Dünyası Kurultayı sağlık alanındaki iş birliği potansiyelimizin tam anlamıyla harekete geçirilmesi noktasında çok önemli roller üstlenmektedir. Giderek büyüyen ve 2030 yılında 1,5 trilyon dolarlık pazara erişeceği anlaşılan yapay zeka teknolojileri hayatımızın her alanını etkilemektedir” diyen Erdoğan, söz konusu tema altında gerçekleştirilecek tartışmaların herkesin ufkunu açacağını söyledi. Kurultay ile eş zamanlı olarak her yıl sağlıkta başarılı çalışmalara imza atan bilim insanlarını ödüllendirdiklerini anlatan Erdoğan “Nobel Ödüllü bilim adamımız Prof. Dr. Aziz Sancar’ın ismine ithaf edilerek verilen ödül sahiplerini canı gönülden tebrik ediyorum” dedi.

ABD'de Aziz Sancar'ın adı caddeye verildiABD’de Aziz Sancar’ın adı caddeye verildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.