Erdoğan’ın bir günü | Kürsüyü HÜDA PAR’la paylaştı, CHP’nin Van mitingini hedef aldı

14 Mayıs seçimlerine günler kala mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van ve Erzurum’daydı. Bu iki ilde Erdoğan’a HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu eşlik etti. Alandaki HÜDA PAR bayraklarının yoğunluğu dikkat çekti. Erdoğan CHP’nin Van mitingini hedef aldı.

Siyaset 6 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı’nın adayı Recep Tayyip Erdoğan dün Van ve Erzurum’daydı. Erdoğan bu şehirlerde ilk kez tartışmalı ortağı HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’yla kürsüye çıktı. Miting alanında AK Parti ve Türk bayraklarının yanı sıra HÜDA PAR bayraklarının yoğunluğu dikkat çekti. Erdoğan’ın HÜDA PAR ile doğudaki gücü sebebiyle yaptığı ittifak ilk kez sahaya çıkmış oldu. Ancak aynı kürsüyü peş peşe paylaşan ikili birlikte fotoğraf vermedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA-PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu ile Van mitingine katıldı ancak basına beraber fotoğraf vermedi.

HÜDA PAR logosuyla Cumhur İttifakı çatısı altında yer almıyor. Ancak HÜDA PAR’ın Genel Başkanı dahil üç kişi AK Parti listelerinden milletvekili adayı gösterildi. Buna rağmen AK Parti’nin önemli isimleri, Hizbullah terör örgütü bağlantısı nedeniyle eleştirilen HÜDA PAR ile ittifakları olmadığını söyledi. Yapıcıoğlu’nun mitinglerde yaptığı konuşmalar ise “İttifakımız yok” açıklamalarına cevap gibiydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van mitinginde 14 Mayıs seçimleri için halka seslendi.

Gazeteci Ruşen Takva, Erdoğan’ın uçağının Van’a inişi sırasında iki F-16 uçağının kendisine eşlik ettiğini anlattı. Takva yaptığı bir paylaşımda da  “Erdoğan’ın Van mitingi konvoyuna biri alçak biri yüksek irtifa 2 helikopter, 69 araç, 3 ambulans, 2 AFAD ve 3 otobüs eşlik etti” diye yazdı.

CHP’nin Van mitingini hedef aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “CHP miting yapabilir miydi gelip burada. CHP’ye desteklerini utanmadan dişe diş kana kan diyerek ilan edenler Vanlı olabilir mi? Bu ülkenin başına bir CHP’li getirmek için karşınıza geldiklerinde bunun hesabını sormayacak mısınız?” dedi.

Erdoğan, “Bu masa yürümeye yeni başlayan çocukların kullandığı örümceğe benzedi ne tarafa iterseniz o tarafa gidiyor. Direksiyonda Kılıçdaroğlu görünüyor ama onun görevi mutfakta video çekmek, sahnede kalp yapmak” diye konuştu.

Gabar terör ile değil petrol rezervi ile anılacak

Van mitinginde konuşan Erdoğan “Gabar artık terör ile değil petrol rezervi ile anılacak. Yıllarca bu petrol kuyularını betonladılar. Şimdi biz açtık. Aynı Karadeniz’deki doğal gaz gibi açtık. 14 Mayıs akşamı hep birlikte bir başka güleceğiz” ifadelerini kullandı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı hedef alan Erdoğan “Bu gördüğünüz Selo benim 51 Kürt kardeşimin ölümüne neden oldu. Bay Bay Kemal gelince onu çıkaracağız diyor. Bu iş Türk-Kürt meselesi değil, Alevi-Sünni meselesi değil insanlık meselesi. Ancak biz iktidarda olduğumuz sürece adalet yerini bulacaktır. Benim 51 Kürt kardeşimin canına kıyanlara biz cezaevinden çık demeyiz, hepsi hesabını ödeyecek” diye konuştu.

Erdoğan şöyle devam etti;

“Bugün bu alanda resmi olarak aldığım rakam, şu anda 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Yol boyunca gelenler hariç. Bu bir şeyi gösteriyor. Demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. Bu başarılar birilerinin kabusu oldu. Okul yaparız, üniversite açarız, eğitimi ayağa düşürdünüz derler. Köprü, havalimanı yenir mi ama biz onları Bay Bay Kemal’e bırakıyoruz, afiyet olsun.”

Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu için de “İstanbul’a uğradığı yok, bol bol Bodrum’a gidiyor. Ben İBB’yi CHP’den almıştım. İstanbul’u İstanbul bu kardeşiniz yaptı. Her şeyi bedava yapmayı bırakın yeni projeler başlatmayı; teslim aldıkları yarım kalan işleri bile sürdüremediler” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/HudaParMedya/status/1654472044652666881

CHP zihniyetine yol vermeyin

Mitingde konuşan Zekeriya Yapıcıoğlu seçimde, ikinci yüzyılın da heba olmaması için çok dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 21 yıl süren hükümetleri döneminde ülkeye adeta çağ atlattığını ifade etti.

Yapıcıoğlu, “Eğer Türkiye’nin 60, 70 hatta 100 yıl geriye gitmesini istemiyorsanız CHP zihniyetine yol vermeyin. Eğer gerçekten memleketin tam bağımsız olmasını istiyorsanız sakın mandacı zihniyete yol vermeyin. Bu memlekette tek parti faşizminin olduğu dönemde zulüm gören Kürt’ün, Alevi’nin, dindarın yeniden ötekileştirilmesini, aynı zulümlere maruz kalmasını, birliğin beraberliğin bozulmasını istemiyorsanız, yeniden bu vatandaşlarımızın düşman olarak tanımlanmasını istemiyorsanız bu zihniyete geçit vermeyin. Onlar, yıllarca vatandaşın inancıyla kavga etti. Vatandaşın örtüsüyle alay ettiler, başından çıkarmaya çalıştılar. Bundan dolayı bu millet onlara iktidar vermedi, vermeyeceğini onlar da gördü şimdi mavi boncuk dağıtıyorlar. Şimdi değişmiş gibi yapıyorlar” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Erzurum mitinginde muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Erdoğan ve Yapıcıoğlu’nun ikinci durağı Erzurum oldu. Erzurum’da da muhalefete yüklenen Erdoğan, HDP’nin 1500 kişiyle Hınıs’ta miting yaptığını belirterek, “Buradan Hınıs’taki kardeşlerime de sesleniyorum, bunlardan ne bekliyorsunuz? Benim Hınıslı kardeşim imanlıdır, inançlıdır, bu imansızlara, kitapsızlara, ezansızlara artık ‘haydi buradan’ demeyecek mi?” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Erzurum’da halkı selamladı.

Millet İttifakı’nın 7 cumhurbaşkanı yardımcısı olduğunu söyleyen Erdoğan, ittifaktaki siyasi parti liderlerinin hepsine bir görev verildiğini söyledi. Selahattin Demirtaş için “Bu Selo, Diyarbakır’da 51 Kürt kardeşimizin ölümüne neden oldu mu? Şimdi içeride. Ne diyor bay bay Kemal? ‘Onları da çıkaracağız’ diyor. Başkanı olduğu belediyede hiç iş yapmıyor ama il il dolaşarak Selo’nun avukatlığını kimseye bırakmıyor” diyen Erdoğan, İYİ Parti’nin de en zor durumda olan ‘ortak’ olduğunu söyledi.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Erzurum’daki AK Parti mitinginde seçim mesajları verdi.

Erzurum’da HÜDA PAR lideri Zekeriya Yapıcıoğlu da konuştu ve Trabzon’da kim olduklarını bildikleri provokatörlerin halkı galeyana getirdiğini iddia etti. Yapıcıoğlu, “Maalesef dün Trabzon’da bazı provokatör, biz kim olduklarını, rozetlerinin ne olduğunu da hangi partinin adına orada olduklarını da biliyoruz, halkı galeyana getirerek, provoke ederek güya bizi bayrak düşmanı gibi, bayraktan rahatsız olan insanlar gibi lanse etmeye, öyle tanıtmaya çalışıyorlar. Biz orada söyledik, daha önce söyledik, dün söyledik, yarın da söyleyeceğiz. Bu meydanda bir kez daha söyleyelim. Şu bayrak (Türk bayrağı), 85 milyon milletin tamamının bayrağıdır. Kim bu milleti etnik temelde ya da mezhep temelinde birbirinden ayırıp, birilerine karşı kışkırtıp, birbirine düşürmeye çalışıyorsa, onlar bu milletin düşmanlarıdırlar. Biz onların bu oyunlarına gelmeyeceğiz. Biz birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi bozmayacağız. Biz onların tuzaklarına düşmeyeceğiz” dedi.

Akşam saatlerinde TVNET yayınına katılan Erdoğan burada da muhalefeti hedef aldı ve dış basında çıkan haberleri örnek gösterdi. Seçimlere yalnız Türkiye’nin değil dünyanın önem verdiğini ifade eden Erdoğan, “Türkiye’yle hesabını kapatamamış olanlar da 14 Mayıs’a göz dikmiş durumda. ‘Seçimi kazanacak adayla çıkmak lazım diyorlardı’ şimdi bir kenara koydular. Kandil destek veriyor. Kandil dışındaki terör örgütü başları destek veriyor. Batılı medya da işi gücü bırakmış seçimi ana gündem haline getirmişler. Batıdan aferin almak için BBC’ye demeç vermiş. Bu açık şekilde batının çıkarlarını öncelikli hale getireceğiz demek. Bay bay Kemal birilerine yine göz kırpıyor. Bir dergi Erdoğan gitmeli diye kapak yapıyor. Maşa olarak kullandıkları terör örgütlerine nefes aldırmadığımız için Erdoğan gitsin diyorlar” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun Kandil ve Pensilvanya ile aynı konuşmaları yaptığını söyleyen “Erdoğan, ‘PKK terör örgütüdür’ sözünü ağızlarından duymadık. Çık söyle, söyleyemiyorsun. Terör örgütlerine yakayı kaptırdıkları için geri dönemiyorlar” dedi. Millet İttifakı’nın Van mitingine buradaki konuşmasında da sert ifadelerle tepki gösteren Erdoğan, mitingde terör örgütü PKK’nın lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar atıldığını söyledi. Erdoğan “Seçim günü yaklaştıkça tüm boyaları dökülüyor. Terör örgütü bunları adeta kendisine benzetti. Hepsi terör örgütünün jargonuyla konuşmaya başladı. Biri terör örgütünün işaretini yapıyor, biri de kürsünden kurşun saçıyor. Neresi burası? Parlemento” dedi.

'Hamburgercide 8 saat’ atışması tekrar ateşlendi‘Hamburgercide 8 saat’ atışması tekrar ateşlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.