Erdoğan’ın bir günü | Ne soğana ne patatese liderinizi kurban etmezsiniz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Giresun, Ordu ve Samsun'da düzenlediği mitinglerde "Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz" dedi. Hayat pahalığını kabul eden Erdoğan memura gelecekte zam vaat etti.

Siyaset 5 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

14 Mayıs seçimlerine 10 gün kala liderlerin seçim çalışmaları da hızlandı.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Giresun, Ordu ve Samsun’da miting düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, günün ilk durağı olan Giresun’da “Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun, bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratarak emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacak” dedi.

Ak Parti iktidarları döneminde yapılanların anlatmayla bitmeyeceğini belirten Erdoğan, eksiklerin de gelecek dönemde aşılacağını vurguladı. “Bütün bu sıkıntılar evelallah aşılacaktır. Ama bunu da biz aşarız. Çarşıda, pazarda yaşanan bütün pahalılıkları yine biz aşarız” diyen Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

“Giresun dün Pontus çetelerine bu vatan topraklarını dar etmişti. İnanıyorum ki Giresun, bugün de Kandil’in şakşakçılarına, FETÖ’nün haşhaşilerine vatan topraklarını dar edecek. Ben biliyorum, sizler ne soğana ne patatese evelallah liderinizi kurban etmezsiniz. Giresun dün Yıldırım’ın, Fatih’in, Yavuz’un emanetini yere düşürmedi, bugün de şehitlerin, gazilerin, kahramanların emanetlerine sıkı sıkıya sahip çıkacağını belirtti. Giresun geçmişte manda ve himaye planlarını yırtıp çöpe attı. İnanıyorum ki Giresun, bugün de yeni mandacıları hüsrana uğratarak emperyalistlerin heveslerini kursaklarında bırakacak.

Erdoğan'ın bir günü | Baykar'dan yaş çaya, FETÖ'den PKK'ya geniş gündem yelpazesiErdoğan’ın bir günü | Baykar’dan yaş çaya, FETÖ’den PKK’ya geniş gündem yelpazesi

14 Mayıs çok önemli. Sadece sizin oy kullanmanız yeterli değil. Bununla beraber en az bir komşunuzu, eşinizi, dostunuzu sandığa götürerek bize, Cumhur İttifakı’na oy vermesini sağlamanız lazım. Aksi takdirde ne olur biliyor musunuz? Bizim Irak ve Suriye’de tepelerine bindiğimiz, nefes alamaz hale getirdiğimiz teröristler var ya işte onlar gelir yeniden bu ülkenin başına musallat olur. Sadece ülkemize değil milletimizin inancına, değerlerine saldıran FETÖ’cü hainler var ya işte onlar gelir, yeniden çocuklarınızı ellerinizden alır. Zorlu bir mücadelenin ardından ayaklarını ülkemizden kestiğimiz emperyalistler var ya işte onlar gelir, bizi yeniden kendilerine bağımlı kılar. Bunu nasıl mı yaparlar? Karadeniz’de bulduğumuz gazın vanasını kapatırlar, Gabar’da bulduğumuz petrolün çıktığı kuyuların üzerine geçmişte olduğu gibi beton dökerler. Sınırlarımızın ötesinden başlattığımız güvenlik bariyerlerimizi yıkıp şehirlerimizi yeniden kana ve ateşe boğarlar.

ABD’li şirketle 15 sene önce ben görüştüm

Kürt kardeşlerimi çok aldattılar, hala da aldatıyorlar. Bu oyunu, 14 Mayıs’ta bozmaya var mıyız? Ben size inanıyorum. Savunma sanayisindeki işe yarar ürünlerimize el koyacaklarmış, bütün çalışmaları akamete uğratacaklarmış. İşte görüyorsunuz. İstanbul’da, Atatürk Havalimanı’ndaki ülkemizin adeta teknoloji vitrini haline gelen Teknofest’i hazmedebildiler mi? Şimdiden aynı yeri Amerikalı şirketlere devretme sözü veriyorlarmış. Ya sizin o Amerika’dan görüştüğünüz kişilerle ben 15 sene önce görüştüm. ‘Biz Türkiye’de yatırım yapmak istiyoruz’ dediler. ‘Gelin, yapın, ne istiyorsanız sizlere vereceğim.’ dedim. 15 yıl oldu, gelmediler. Niye? Bunlar vatansever, milliyetperver değil. Bunlar Türkiye’ye gelip de bu tür yatırımlara girmezler. Burada, bu yatırımları yapanlar zaten ortada. İşte, İHA’ları, SİHA’ları, Kızılelma’yı, Akıncı’yı yapan Baykar. Bu milletin öz evlatlarıyla onları mukayese edemeyiz.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Parti Giresun milletvekili adayları ile seçmenleri selamladı

‘Temmuzda artış yapacağız’

Bütün yaptığımız iyileştirmelerle birlikte refah kaybını telafi ediyoruz. Temmuz ayında hem enflasyon farkını hem refah payını dikkate alan yeni artışlarla çalışanlarımızı ve emeklilerimizi daha da rahatlatacağız. Bu ülkenin, eğitimden sağlığa her alanda hizmet standartlarını en yükseğe biz çıkardık mı? Çıkardık. Bu ülkenin asırlara sari, sanayi ve teknoloji eksiklerini biz telafi ettik mi? Bu ülkenin nice kuşaklarının özlemle beklediği hak ve özgürlük taleplerini biz karşıladık mı? Bu özlemin en somut örneği olan Ayasofya’yı yeniden ibadete açtık mı? Hamdolsun, biz açtık. Bu ülkenin, küresel yönetim sisteminin güçlü ve etkin bir üyesi haline gelmesini biz sağladık mı?

Erdoğan'ın liste ortağı büyük çam devirdi: Af yetkisini Öcalan için de kullanabilirErdoğan’ın liste ortağı büyük çam devirdi: Af yetkisini Öcalan için de kullanabilir

Muhalif seçmene çağrı

Şimdi buradan İYİ Partili, Saadet Partili kardeşlerime sesleniyorum bay bay Kemal’in sizi, partinizi, genel başkanınızı, inandığınız ve savunduğunuz tüm değerleri böylesine pervasızca istiskal etmesine daha ne kadar sabredeceksiniz? CHP içindeki gerçekten cumhuriyetçi, gerçekten Gazi Mustafa Kemal’in istiklal anlayışına sahip insanlarımızın hassasiyetlerinin nasıl istismar edildiğini de biliyoruz. Bunun için diyoruz ki, bizim davamız, ülkemizin kazanımlarını daha da ileriye taşıma, evlatlarımıza aydınlık bir gelecek miras bırakma davasıdır. Bu davanın muhatabı 85 milyonun tamamıdır. Dolayısıyla 85 milyonun her birinin bu dava içinde, bu dava safında yeri vardır. Gelin ülkemizin, milletimizin, evlatlarımızın aydınlık geleceği için 14 Mayıs’ta Türkiye Yüzyılı etrafında kenetlenelim.

İkinci durak Ordu: Dilek İmamoğlu’nu hedef aldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Giresun mitinginin ardından Ordu Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen mitingde konuştu. Van mitinginde zafer işareti yapan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’nu isim vermeden yine hedef alan Erdoğan, “HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar” dedi.

Erdoğan, Van mitinginde zafer işareti yapan Dilek İmamoğlu’nu şöyle hedef aldı: “Kandil’den talimat alanlarla bir yere varılır mı? Biz talimatımızı önce Allah’tan sonra milletten alıyoruz. İki koyun verseler yolunu veremez Ordu’dan oy alamaz. Kandil’e dönüp tüm PKK’lıları çıkartacağız diyor. Bu Selo kim? Bu Selo Diyarbakır’daki 51 vatandaşımızı öldüren. Bay bay Kemel Meclis’te HDP ile neler görüştün söylesene. Söyleyemez. Kamudan ihraç edilen PKK’lıları geri döndüreceklermiş. Ülkemizin Güney sınırlarını Suriyelileştirerek kana ve ateşe boğmanıza izin vereceğiz diyorlar. Suriye’deki askerlerimizi çekip orayı ülkemize rahatça saldırabilesiniz diye tamamen size bırakacağız diyorlar. HDP mensuplarının, örgütün parmak işaretiyle selamlıyorlar. Eline her mikrofon alan HDP’linin PKK’lının tehdit dolu açıklamalarına elleriyle kalp işareti yaparak cevap veriyorlar. Dışarıdaki ve içerideki FETÖ’cülerin heyecanını görüyorsunuz değil mi? Bay bay Kemal’den almışlar sözü. Şimdiden silahlarını doldurmaya molotoflarını hazırlamaya başlamışlar. Bu manzaradan CHP’ye gönül verenler de utanıyor.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da önceki gün İmamoğlu’nu hedef almıştı. Soylu, Kılıçdaroğlu’nun Van mitinginde zafer işareti yapan Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu’na yönelik, “PKK’nın yaptığı zafer işaretini yaptılar” demişti.

Dilek İmamoğlu, Van mitinginde seçmenleri zafer işaretiyle selamlamıştı

Yeni Zigana Tüneli açıldı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı Yeni Zigana Tüneli, ulaşıma açıldı. Yeni Zigana Tüneli, Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise en uzun 3’üncü çift tüplü karayolu tüneli.  Zigana Geçidi’nin keskin virajları ve rampaları Yeni Zigana Tüneli’nin hizmete girmesiyle ortadan kalktı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.