Erdoğan’ın hedefinde İmamoğlu var: İstanbul’u fetret devrinden çıkartacağız

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "İstanbul birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdi. Önümüzdeki 9 ay çalışarak İstanbul'u fetret devrinden çıkartacağız" sözleriyle yüklendi.

Siyaset 17 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kasım 2020’de çıkan yangının ardından restorasyonu tamamlanan Vaniköy Camisi’nin resmi açılış töreninde konuştu.

Konuşmasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu hedef alan Erdoğan, “İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” dedi.

Bugün gözüken, İmamoğlu’nun İstanbul’u, Yavaş’ın da Ankara’yı kaybedeceğiBugün gözüken, İmamoğlu’nun İstanbul’u, Yavaş’ın da Ankara’yı kaybedeceği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her köşesinden, her bir taşından adeta tarih fışkıran İstanbul’a olan sevdası, muhabbeti ve sadakatinin bir başka olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bize, Sultan Fatih’in, Ulubatlı Hasan’ın ve Akıncılar’ın emaneti bu şehri tüm ilçeleriyle birlikte gönülden seviyoruz. Biz Resulü Kibriya Aleyhissalatu Vesselam Efendimiz’in övgüsüne mazhar olmuş bu güzel şehrin meftunuyuz, aşığıyız, hizmetkarıyız. İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz. İstanbul’un her metrekaresini eser, yatırım ve projelerimizle nakış nakış işleyerek samimiyetimizi gösteriyoruz. Hiçbir ayrım yapmadan tüm İstanbullulara hizmet ederek muhabbetimizin gereğini yerine getiriyoruz. İstanbul’a minnet borcumuzu, bu kadim şehrin tarihi ve kültürel dokusuna daha fazla sahip çıkarak ifa etmeye çalışıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘değişime’ şerh: İmamoğlu aday olabilir ama İstanbul önemliKılıçdaroğlu’ndan ‘değişime’ şerh: İmamoğlu aday olabilir ama İstanbul önemli

Son 21 yılda İstanbul’a yaptıkları kamu yatırımlarının toplam tutarının güncel rakamlarla 812 milyar lirayı geçtiğini söyleyen Erdoğan, “Bizden önce on yıllar boyunca ihmal edilen İstanbul, 1994’ten itibaren mahalli idareler boyutuyla da altın yıllarını yaşamıştı. Ancak İstanbul’un birkaç senedir yerel hizmetler noktasında tekrar bir fetret devrine girdiğine üzülerek şahit oluyoruz. Önümüzdeki 9 ay süresince hep birlikte çalışarak inşallah İstanbul’u içinde sürüklendiği bu fetret devrinden hep beraber çıkartacağız” diye konuştu.

Erdoğan, CHP’deki değişim ateşini harlıyorErdoğan, CHP’deki değişim ateşini harlıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.