Erdoğan o suyu içmeli miydi? Demirel’in koruma müdürü yorumladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hatay ziyaretinde yakın koruma müdürü Muhsin Köse’nin uzattığı suyu içmedi. Aynı bardağı oğlu Bilal tekrar uzatınca içti. Süleyman Demirel’in 35 yıl koruma müdürlüğünü yapan Şükrü Çukurlu, “Aralarında güven yoksa koruma müdürü istifa etmeli” diye konuştu.

Siyaset 23 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan, ittifak ortakları MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan ile birlikte deprem bölgesine gitti.

Erdoğan ve Fatih Erbakan’ın Hatay’daki bir parkta oturduğu esnada kaydedilen görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Görüntülerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ekibinden bir kişinin ağzı açık cam bardakta geitrdiği suyu koruma müdürü Muhsin Köse’ye uzattığı görüldü. Muhsin Köse de suyu Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, suyu almadı. Köse’nin elindeki bardak havada kaldı ve Erdoğan’la aralarında bir süre konuştular.

Köse arkasını döndü ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’la karşılaştı. Bilal Erdoğan Köse’nin elindeki suyu aldı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tekrar uzattı. Erdoğan, bu kez oğlunun uzattığı bardağı aldı ve suyu içti. Sonrasında Köse’nin Bilal Erdoğan’ın omzuna kafasını yaslayarak güldüğü görüldü.

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in hemen arkasındaki isim 35 yıllık koruma müdürü Şükrü Çukurlu

‘Bir bardak suyu da içmezseniz nasıl görev beklersiniz’

Eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in 35 yıllık yakın koruma müdürü Şükrü Çukurlu, 10Haber’e yaptığı açıklamada “O koruma müdürüyle nasıl çalışacaksınız. Ya o koruma müdürüyle çalışmayacak ya da o koruma müdürü istifa edecek” dedi.

Görüntüler için “şık olmamış” yorumunu yapan Çukurlu, “O koruma müdürüyle nasıl çalışacaksınız o görüntülerden sonra. Bu karşılıklı güvene dayalı bir iştir. Koruma olayı bir yerde fedailiktir. Koruma müdürü devletin en yüce kişisine hizmet için gözünü daldan budaktan esirgemeyecektir. Ama siz verilen bir bardak suyu da içmezseniz ondan nasıl bir görev beklersiniz” dedi.

“Ben rahmetli Demirel için kurşun yedim” diyen Çukurlu “Bu işte evliliğini, çocuğunu, çoluğunu düşünmüyorsun bile. Bu güven çok sağlam bağlarla bağlanmalıdır birbirine. Biz koruma polislerine güvenmezsek bu iş sıkıntı çıkarır. Sayın Cumhurbaşkanı ya o koruma müdürüyle çalışmayacak ya da o koruma müdürü ‘Ben bu şartlarda çalışmam’ diyip istifa edecek. Başka nasıl çalışabilirsiniz” diye konuştu.

Çukurlu, suyun açık bardakla verilmesiyle ilgili, “Türkiye’deki koruma prosedürleri ABD ve İsrail’deki gibi sıkı değil. Ben zamanında bunun çok mücadelesini verdim ama Türkiye’de sistem gevşek” değerlendirmesini yaptı.

Kampanyada son güne muhalefetin güvenlik endişeleri ile girildi, Kılıçdaroğlu çelik yelek giydiKampanyada son güne muhalefetin güvenlik endişeleri ile girildi, Kılıçdaroğlu çelik yelek giydi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.