Bahçeli, Erdoğan’la görüştü, Cumhur İttifakında iman tazeledi: Şimşek’in arkasındayız

MHP lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesinin ardından hem Mehmet Şimşek’e söylediği konuşulan sözlerine, hem de Ferdi Tayfur’la yürüdüğü videonun gönderme olduğu yorumlarına tepki gösterdi.

Siyaset 30 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
MHP lideri Devlet Bahçeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında açıklamalar yaptı. Bahçeli, MHP ve Cumhur İttifakı ile ilgili yorumlara tepki göstererek “Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine umut bağlayanlar, size kötü bir haberim var; Cumhur İttifakı vardır, sonuna kadar da var olacaktır” dedi.

Dört yıllık seçimsiz bir döneme girildiğine vurgu yapan Bahçeli “Cumhur İttifakı siyasi istikrarın kökleşmesinde, yüksek hedeflerin uyanışında muazzam bir rol oynamıştır. Cumhur İttifakı Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerinin yediemin umudu, yegâne ufkudur” dedi.

İsrail’in Filistin’i işgalinin ardından Türkiye’nin İsrail’le ticari ilişkilerini sürdürmesine gelen eleştirilere sert çıkan Bahçeli “Sayın Cumhurbaşkanımızın ve ilgili bakanlarımızın emeklerini yok saymak, geceli gündüzlü çalışmalarını inkar etmek, açık açık söylüyorum, nankörlük ve namertliktir.  Ne tuhaf, ne garip, ne üzücü bir hezeyandır ki, Netanyahu başta olmak üzere, İsrail hükümetinde görev alan bakanlar ne diyorsa, üç aşağı beş yukarı aynısını ülkemizde de dile getiren istismarcılar bulunmaktadır” dedi.

Seçimden sonra, Özel'den önce: Erdoğan ve Bahçeli 45 dakika görüştüSeçimden sonra, Özel’den önce: Erdoğan ve Bahçeli 45 dakika görüştü

İsim vermeden Erbakan’a yüklendi

İsim vermeden Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan’a yüklenen Bahçeli “Mirasyedilerin Filistin konusunda cephe açıp Türkiye’yi suçlaması, jet yakıtı satıldığını iddia edip Kürecik sakızı çiğnemesi utanç duvarı gibi karşımızdadır. Soyadının ağırlığını taşımaktan aciz olanların nerede durduğunu, kimlere ve nerelere hizmet ettiğini, çıkarları uğruna nasıl da şuur kaybına uğradıklarını kuşkusuz herkes bilecek ve öğrenecektir. Üç-beş belediye almak, siyasi ikbal ve ihtiraslarını tatmin etmek maksadıyla her türlü kılığa girenleri inanıyorum ki milletimiz hoş görmeyecek, Allah da affetmeyecektir.  Ayranları yok içmeye, atla gidiyorlar çeşmeye. Oturdukları ahır sekisi, çağırdıkları elin türküsü. Dahası Sultanahmet’te dilenip Ayasofya’da sadaka veriyorlar. Söyledikleri bir şey yok, yaptıkları bir şey yok, Cumhur İttifakı’nı zaafa uğratmanın dışında gayeleri yok. Öyle insanlar vardır ki kalbi kof, dışı dost görünür; öyle yaklaşırlar ki dışı hoş, özü boştur. Bilinmelidir ki Cumhur İttifakı hesap yapanlara mecbur ve mahkum değildir. Biz siyaseti mertçe yaparız, adam gibi yaparız, muhataplarımızın da böyle davranmasını bekleriz. Yalan ile yol alınmayacağını, yalancıyla da yola çıkılmayacağını çok iyi biliriz. İsrail’in safına geçip Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ni yaylım ateşine tutan müflisleri önce millete, sonra da Allah’a havale ederiz. Jet yakıtı üzerinden siyonizme yakıt olanların Türkiye’yi engelleme heveslerinin kursaklarında kalacağını cesaretle söyleriz” diye konuştu.

İmamoğlu’un Hamas sözlerine tepki

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun verdiği bir röportajda Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısı için ‘terör saldırısı’ ifadesi kullanmasına da tepki gösteren Bahçeli  “ABD’nin bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalar, bu çerçevede Hamas’a terör örgütü iftirası atması ne hikmetse jet yakıtçılarında bir rahatsızlık uyandırmamıştır. Bu şahsın ağzından PKK-YPG-PYD’ye karşı tek bir kelam çıkmadığını acaba sadece biz mi duymadık? PKK’ya terör örgütü diyemeyen İstanbul Belediye Başkanı’nın Hamas’a terör örgütü yaftası vurmasının akılla, izanla, vicdanla, hakikatle bağdaşır bir yanı olmadığını sadece biz mi düşünüyoruz? Siyasetin Jetgilleri neredesiniz? Niye konuşmuyor, neden üç maymunu oynuyorsunuz? Yoksa gizli saklı ilişkileriniz deşifre olur diye mi ürküyorsunuz? Toprağını, yurdunu, yuvasını ve insanını savunan Hamas’a terör örgütü demek Netanyahu’ya vekâlet etmek, Siyonizm’in değirmenine su taşımak, cinayetleri onaylamak demektir. Ne utanç verici bir durumdur ki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı küresel emperyalizmin eli ve vicdanı kanlı yüzlerine ‘alın beni tepe tepe kullanın’ mesajı vermiş, ‘her emrinize, telkininize, her tavize’ amadeyim çağrısı yapmıştır” dedi.

Almanya Cumhurbaşkanı neden önce İmamoğlu’nu ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak ziyareti sırasında Türkiye’ye gelip önce İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla görüşen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’le ilgili de “Almanya Cumhurbaşkanının da döner diplomasinin yanı sıra Türkiye’nin terörle mücadelesine destek vermesi samimi dileğimizdir. Ankara’ya gelmeden ve Cumhurbaşkanımızla görüşmeden İstanbul Belediye Başkanına koşan Almanya Cumhurbaşkanı’nın niçin böyle bir program akışına ihtiyaç duyduğu bizim nezdimizde soru işaretleriyle doludur” dedi.

Kürt-Türk ayrışmasının çözümü: Kız alıp vermek

31 Mart seçimlerinin ardından Kürtlerin Cumhur İttifakı’na yüz çevirdiğini iddia edenlerin olduğunu söyleyen Bahçeli “Türkiye Cumhuriyeti’ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan her insanımız bizim özbeöz kardeşimiz, milletimizin de asli unsurudur. Türkiye’nin bir Kürt sorunu yoktur, buna mukabil çok tehlikeli bölücülük ve terör sorunu vardır. Kürt kökenli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik ve benzeri hak kayıplarından mülhem sorunlarını konuşmak başka; kolektif mahiyetli ve etnik bölücülüğü silahlı eylemlerle takviye ve tahrik eden yapay sorunları konuşmak başkadır” dedi.

Kürt sorununu çözmek için tavsiyede bulunan Bahçeli “Bu millet büyük bir millettir. Karşılıklı anlayış göz önüne alındığında Alevi-Sünni çatışmasını, Kürt-Türk ayrışmasını çözecek olan bu millet ve onun iradesidir. Bunun da sırrı kız alıp kız vermek, yeni bir Türkiye inşa etmektir. Anadolu’yu dolaşın ana Kürt, baba Türk, ana Kürt, baba Türk çocukların hepsi Türk milletinin öz evlatlarıdır” diye konuştu.

Mehmet Şimşek’in arkasındayız

Bahçeli tartışma yaratan ‘yerel halk’ tepkisine de ilk kez kendi ağzından açıklık getirdi. Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen Bahçeli bugün grup toplantısında “Altını çizerek haykırıyorum ki, Türkiye’de yerel halk yoktur, Türk milleti vardır. 23 Nisan mesajımın adresi de DEM’ciler, DEM’lenmiş ve yerel halk tabirini referans almış CHP’li bazı belediye başkanlarıdır. Hiç kimse çalı dibi yoklamasın, deve izi saymasın, niyet okuyuculuğuna teşebbüs etmesin, Hazine ve Maliye Bakanımızın da her zaman arkasındayız” dedi.

Bahçeli bir otelin “milliyet farkı” almasına da “Türk vatandaşından kaldığı otelde 120 Avro milliyet farkı alan sömürge kuklalarıyla görülecek işimiz vardır ve nefesimiz bunların siyasetteki ayaklarının ensesindedir” sözleriyle tepki gösterdi.

Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim

Bahçeli Ferdi Tayfur’un şarkısı eşliğinde yürüdüğü videonun Cumhur İttifakı ortağına gönderme olduğu yorumlarına çıkışarak şöyle konuştu:

“Çok sevdiğim ve saygı duyduğum bir ses ve söz ustası olan Sayın Ferdi Tayfur’un şarkısının arka fonda çaldığı ve benim de yürüyüş yaptığım videonun yayımlanmasından hemen sonra zoraki anlamlar çıkaranlar, çarpık değerlendirme yapanlar, polemik üretenler şimdi kulağınızı açıp beni dinleyin. Adını bile hatırlamadığım bir küsurat partisinin sözde başkanı Kobanili Ahmet, sen de özellikle dersini almalısın. Ne güzel söylemiş şair, söz söylemek irfan ister, anlamak insan. Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşındakinin anlayabildiği kadardır. Bazen aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşır. Merhum Sezai Karakoç’un dediği üzere ‘anlamak masraflı iştir, emek ister, gayret ister, samimiyet ister; yanlış anlamak kolaydır oysa, biraz kötü niyet, biraz da cahillik yeter.’ Bir şeyi söylemek istersem muhatabına doğrudan söylerim. Dolambaçlı yollara sapmam, kırk dereden su taşımam. Sayın Ferdi Tayfur’un seslendirdiği gibi, hainsin diyorsam, söyleten sensin, işte bu mesaj Türkiye’nin ayağını kaydırmaya yeltenen kim varsa direkt onlaradır.

Şu bazı gazete manşetlerine ve kalem sahiplerinin tefrikalarına bakar mısınız?

‘Cumhur İttifakı’nda ipler koptu mu?’

‘Devlet Bahçeli’den Mehmet Şimşek’e sert çıkış’

‘Bahçeli, Erdoğan’a savaş açtı’

‘AKP-MHP kavgası yükleniyor’

‘Bahçeli, AKP’ye Balans Ayarı Çekti’

‘Bahçeli, Erdoğan’ı Şimşek’le vurdu’

‘Bahçeli iktidara ne demeye çalışıyor?’

‘MHP, AK Parti’ye atanmış kayyumdur’

‘Siyasi ömrü bitmiş bir ittifakı ayakta tutma çabası’

‘Devlet Bahçeli herkesi şaşırtan çıkışlar yapmaya başladı’

‘Can ile canan arasında bir hadise var’

‘Türkiye’nin yeni bir siyasi iklime ihtiyacı var’

Bu kütük kafalı iddia sahiplerinin hepsi baltayı taşa vurmuştur. Cumhur İttifakı’nın tasfiyesine ve sonlanmasına ümit bağlayanlar size kötü bir haberim var; Cumhur İttifakı sonuna kadar vardır, var olacaktır ve ayakta kalacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızla olan dostluk ve kardeşlik hukukumuzu anlayabilmeniz için balığın kavağa tırmanmasını beklemekten başka alternatifiniz kalmamıştır.”

İYİ Parti’yi neden tebrik etmedi

Bahçeli olağanüstü kurultayda yeni genel başkanını belirleyen İYİ Parti’yi neden tebrik etmediğini ise şöyle anlattı:

“Son günlerde bir siyasi partide olağanüstü kongreler yapılmış, bir yönetim değişikliği söz konusu olmuştur. İçişlerine karışma gibi bir hevesimiz yoktur. Bunu herkes iyi bilmelidir. MHP herkes tebrik etti siz niye tebrik etmediniz suçlamasıyla karşı karşıya bırakılıyor. 104 tane siyasi parti var her kongreyi tebrik eden etmeyen olabilir. Neden tebrik etmediğimi gerekçesi ne olursa olsun söylüyorum, ihaneti tebrik etmek bizim defterimizde yazmaz.”

Erdoğan-Özel görüşmesi öncesinde Uçum'dan geri adım yok: Bahçeli'nin safında 50+1'e devamErdoğan-Özel görüşmesi öncesinde Uçum’dan geri adım yok: Bahçeli’nin safında 50+1’e devam

Dervişoğlu’ndan hain sorusuna yanıt: Dediği başımın üstüne

İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu da bugün mazbatasını aldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dervişoğlu, Bahçeli’nin sözlerine “Kendisinden herhangi bir tebrik beklemiyordum. Bazı beyanları var. Bilmenizi istiyorum ben kişilerle olan hukukumu beyanlarına göre oluşturmuyorum. Ona bakarak oluşturursanız daha önce neler söylemiş ona bakmak lazım. Ben polemik yapmak için gelmedim bu genel başkanlığa. Millete hizmet için geldim. Böyle polemiklerle gündemi farklı bir şekilde meşgul etmenin de anlamı yok. Hainlikle ilgili bir kritik cümle var. Hayatımın hiçbir döneminde de kendisine karşı böyle ifadelerde bulunmadım. Ben onun partisinde 10 yılı aşkın il başkanlığı yaptım. Maksadı aşan açıklamalar yapmadım. Üzerimde hakkı ve emeği var. Bugün buralardaysak bu zamana kadar edindiğimiz tecrübelerin hayatımızda önemli bir yeri var. Bir kişi öyle dedi diye de bir büyük camianın gönlünü kıramam. Dediği başım üstüne” yanıtını verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.