Seçimden sonra, Özel’den önce: Erdoğan ve Bahçeli 45 dakika görüştü

CHP lideri Özel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan bu hafta görüşecek. Bu görüşmenin hemen öncesinde Erdoğan ile MHP lideri Bahçeli de bir araya geldi. Saat 15.50'de Erdoğan Bahçeli'nin konutuna ulaştı, 16.35 sularında da buradan ayrıldı.

Siyaset 29 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Erdoğan Bahçeli'yi Beytepe'de ziyaret etti.

CHP lideri Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek için randevu alacaklarını söylemiş, Erdoğan da Irak ziyaretinden sonra gazetecilere buna olumlu baktığını anlatmıştı. Erdoğan yeni anayasaya CHP’nin de destek vereceğine inandığını söylemişti. Özel de önce mevcut yasalara uyulması gerektiği cevabını vermişti. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Bu sözler CHP içinde ufak çaplı bir polemiğe de neden olmuştu. Partinin eski lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir” deyince CHP’den yanıt gelmişti: “Cumhuriyet Halk Partisi sıkılı yumruklarla değil akılla ve rahat bir yürekle önündeki döneme bakıyor.” Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Özel de memleketi Manisa’da isim vermedi ama “Vatandaşın gündeminde olmayan konularla meşgul değiliz; lüzumsuz tartışmalarla birilerinin bitmiş kredilerini yeniden kazandırmak, tükenmiş siyasi geleceklerine yeniden umut olmak niyetinde değiliz” diyerek Kılıçdaroğlu’na cevap verdi.

2 Mayıs’ta Erdoğan ile Özel görüşecek

Erdoğan ile Özel daha görüşmeden siyaset arenası ısınınca Özel de görüşme başlıklarını kamuoyuna duyurdu. Buna göre Erdoğan’la görüşmesinde Özel belediyelerin aldığı kredileri, halkın yaşadığı sorunları, emekli maaşlarını, atanamayan öğretmenleri, AYM kararlarının uygulanmamasını, Taksim’in 1 Mayıs’a kapatılmasını gündeme getirecek. Ayrıca anayasa değişikliği de konuşulacak. Görüşme tarihi de belli oldu 2 Mayıs olarak belirlendi.

Bunlar olurken Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum sosyal medya hesabından 50+1 ve anayasa değişikliği vurgulu bir paylaşım yaptı. Uçum “Türkiye’nin olağan gündemi “Yeni Anayasa” tartışması yine öne çıkıyor. Açık olan şu ki ülkemiz yeni anayasaya kavuşuncaya kadar bu tartışma devam edecek. Çünkü yeni anayasa Türkiye’nin subjektif değerlendirmelerden, öznel iradelerden bağımsız nesnel ihtiyacıdır. Bu ihtiyaç karşılanana kadar yeni anayasa ülkemizin olağan gündemi olmayı sürdürecek” dedi.

Öte yandan MHP 100 maddeden oluşan bir anayasa taslağı hazırlamıştı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız Sözcü’den Metin Yılmaz ve Saygı Öztürk’e “Anayasada milletvekili yemin metni var. Bir yemin metni içinde dokuz kez ‘ve’ diyoruz. İçinde dokuz kez ‘ve’ olan yemin metni olur mu? Yemin eden okurken bile zorlanıyor. Hazırladığımız anayasada yemin metnini de düzeltiyoruz. Anayasanın mevcut dilini sadeleştiriyoruz, daha anlaşılır hale getiriyoruz. Buna ihtiyaç var” dedi. Yıldız “Cumhurbaşkanı yardımcılığı iki ile sınırlandırılacak. Cumhurbaşkanı yardımcılığına seçimle gelinecek. Yani atamayla değil seçimi kazanan yardımcı olacak. Cumhurbaşkanı yurtdışına çıktığında yerine vekalet eden kişinin seçilmiş cumhurbaşkanı yardımcısı olması esas olmalı” diye konuştu. Konuyla ilgili ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Erdoğan ile Bahçeli yaklaşık 45 dakika görüştü.

Bu gelişmelerin ardından Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli bu hafta yapılacak Özel görüşmesinden hemen önce görüşme kararı aldı. İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile bugün saat 15.30’da bir görüşme gerçekleştirecektir. Görüşme Sayın Bahçeli’nin konutunda olacaktır” dendi. Görüşme yerel seçimden sonrası Cumhur İttifakı taraflarının ilk kez bir araya gelmesi niteliğini taşıyor.

AA’nın aktardığına göre; Erdoğan saat 15.50’de, Bahçeli’nin Beytepe’deki konutuna geldi. Devlet Bahçeli, Erdoğan’ı, konutun kapısında karşıladı. Görüşme basına kapalı gerçekleşti. CNN Türk’ün canlı aktarımına göre Erdoğan saat 16.35’de Bahçeli’nin konutundan çıktı. Böylece ikili arasındaki görüşme yaklaşık 45 dakika sürdü.

‘Özgür Özel, Erdoğan’la görüşmemeli’ diyen enteresan düşünce sistemi‘Özgür Özel, Erdoğan’la görüşmemeli’ diyen enteresan düşünce sistemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.