Erkan Baş ve Özgür Özel görüştü: TİP İstanbul’da aday çıkarmayacak

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş CHP Genel Merkezi'nde bir saat süren bir görüşme yaptı. Görüşmede alınan karara göre TİP İstanbul'da aday çıkarmayacak.

Siyaset 25 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş CHP Genel Merkezi’nde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. TİP Genel Başkanı Baş’a TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil eşlik etti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yücel tarafından karşılanan Baş ve Kadıgil CHP Genel Başkanı Özel ile bir saat basına kapalı görüştü.

‘Sola kaybettirmeyecek tutumda anlaşıldı’

Görüşmede iki parti arasında seçim işbirliğine yönelik çalışma heyeti oluşturulmasına karar verildi. Muhalefete ve sola kaybettirmeyecek bir tutum alma konusunda fikir birliğine varıldı. TİP’in İstanbul’da aday çıkarmayacağı öğrenildi. Oluşturulan çalışma heyetinin işbirliği imkanlarını değerlendireceği, partilerin kısa sürede yeniden bir araya geleceği öğrenildi.

CHP kaynakları görüşme sonrası ortak bir basın açıklaması yapılacağını duyurdu ancak açıklama yapılmadı. Baş ve Kadıgil’i binadan yine Deniz Yücel uğurladı.

CHP, DEM Parti ve TİP milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları Meclis'e gönderildiCHP, DEM Parti ve TİP milletvekillerinin dokunulmazlık dosyaları Meclis’e gönderildi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.