Kılıçdaroğlu’ndan 200 lira hesabı: 20 simit alınıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da, Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Türkiye'de 14 milyon emekli, dul ve yetimin açlık sınırı altında maaş aldığını söyledi.

Siyaset 3 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tüm Emekliler Derneği Başkanı Satılmış Çalışkan’ı ziyaret etti. Ziyarette, genel başkan yardımcıları Hasan Efe Uyar, Aysu Bankoğlu, Aylin Yaman ile CHP Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı da yer aldı. Emeklilere baharın cehennem edildiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Size sağlanan imkan ne? Bedava otobüs biletiyle şehir içinde tur atmak. Sizin turizminiz de bu” diye konuştu.

Az prim ödeyene yüksek maaş bağlandığını, fazla prim ödeyenin mağdur edildiğini savunan Kılıçdaroğlu, toplumun “Bir şey söylersek başımız belaya girer mi?” endişesine kapıldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, emeklilerin hakkının teslim edilmesi, emeklilerin de kendi haklarını savunması gerektiğini vurguladı. Cebindeki 200 lirayı çıkaran Kılıçdaroğlu, bu paraya şimdi 20 simit, 5 yıl önce ise çok şeyin alınabildiğini belirtti.

Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin yüzde 80’inin açlık sınırının altında bir aylığa mahkum edildiğini söyledi. “Umutsuzluğa kapılmayın” diyen Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

“Size şunu söyleyecekler, ‘Vereceğiz de kasada para yok.’ Beşli çeteye gelince dünya kadar para var. Üstelik Türk parası da değil, onlara dolarla, Euro’yla ödüyorlar. Size 200 lirayı bile verirken elleri titriyor. 14 milyon emekli, dul ve yetim açlık sınırının altında aylığa mahkum ediliyor. Haklarınızı savunun. 14 milyon emekli, dul ve yetimi açlık sınırının altında maaşa mahkum edemezsiniz. Size sağlanan tek imkan bedava otobüs bileti, şehir içinde gezebilirsin. Size verilen tek avantaj bu, başka hiçbir avantaj yok. Onu da beyler kendi ceplerinden ödemiyorlar. Gidin otobüs şoförlerini, belediye başkanlarını dinleyin, dert yanıyorlar. Onları da onların sırtına yıktılar.”

CHP’den Davutoğlu’na ‘en son tercih' tepkisi: Zorla listeye almadıkCHP’den Davutoğlu’na ‘en son tercih’ tepkisi: Zorla listeye almadık

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.