Esenyurt’ta ‘boş kasa’ polemiği: CHP’li başkanlar birbirini suçladı

Esenyurt'un yeni CHP'li başkanı Özer, selefi olan CHP'li başkan Bozkurt'u personel alımıyla eleştirdi. Son iki ayda alınan personelin arttığını söyleyen Özer 'boş kasa' suçlamasında da bulundu. Bozkurt ise bunları yalanladı.

Siyaset 13 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Ahmet Özer (solda), Kemal Deniz Bozkurt (sağda).

İstanbul’un Esenyurt ilçesi 2019 seçimlerinde tercihini CHP’den yana kullanmıştı ve Kemal Deniz Bozkurt’u belediye başkanı olarak seçmişti. 31 Mart 2024 seçimlerinde de Esenyurt’un tercihi değişmedi ve yine belediye yönetimine CHP geldi ama bu kez aday farklıydı. Ahmet Özer belediye başkanı oldu ama 11 Nisan’da sosyal medyada bir paylaşım yaparak eski yönetime dair suçlamalarda bulundu.

Özer’in iddialarına göre; Esenyurt Belediyesi’nde 20 Şubat’tan 1 Nisan’a kadar olan süreçte yani yeni adayın belirlendiği ve kazanana mazbata verilene kadarki zamanda usule aykırı işe alımlar yapılmıştı. “Personele ihtiyaç olduğu son iki ayda mı akla geldi?” diye soran Özer, Mart ayının son haftası yapılan üst düzey atamalara da tepki gösterdi. Özer konuyla ilgili araştırmaları yapacaklarını ve hukuki yollara başvuracaklarını söyledi.

‘Samimi değil’

Bu sözlere iddiaların odağındaki eski başkan Bozkurt’tan yanıt geldi. Fazladan bir kişinin dahi işe alınmadığını savunan Bozkurt “Durumu anlatan imzalı bir kitapçık vermeme rağmen ‘Boş bir kasa bıraktı’ şeklindeki ifadeler hiç samimi değildir” dedi. Ayrıca Bozkurt 2019 ile 2024 yılındaki personel sayısının birbirine yakın olduğunu ifade etti ve 270 kişinin de işten çıkarıldığını kaydetti.

Özer de Bozkurt’un açıklamasına yazılı cevap verdi ve “Son aylarda giderek yükselen bir ivmeyle birçok ihale ve birçok ödeme yapılmış ve bize boş bir kasa ile 3 milyar TL’nin üstünde bir borç devredilmiştir. Tamamen kasıtlı bir biçimde yürütülen bu süreç, aday gösterilmemiş olmasından dolayı kişisel bir hırs ile gelecek yönetim üzerine bir yük ve enkaz bırakma çabası ile adım atan bir yönetim anlayışından ibarettir. Sormak isteriz; yeni bir yönetimin işbaşına geleceği açıkken giderayak, son bir haftada onlarca müdürlüğe, başkan yardımcılıklarına atama yapmanın amacı, anlamı ve mantığı ne olabilir? Bu iyi niyetli, dürüst bir yönetim davranışı ile açıklanır mı? Devir teslimden sonra 5 Nisan tarihinde İller Bankasından gönderilen pay ile personel maaşı ve ikramiyeleri personellerimizin bayramda zor durumda kalmaması için hızlıca ödenmiştir” dedi.

Satış şampiyonu: İstanbul’da her sekiz konuttan biri Esenyurt’ta satıldıSatış şampiyonu: İstanbul’da her sekiz konuttan biri Esenyurt’ta satıldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.