Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu için konuştu: Yeni yönetim başarısız olursa aday olur

Eski CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Kuşoğlu Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na kırgın olduğunu söyledi. Özel'in kendisinin eski sözlerine cevabına da yanıt verdi, 'Ancak mevcut yönetim başarılı olmazsa ve ihtiyaç olursa Kılıçdaroğlu aday olur' dedi.

Siyaset 14 Mayıs 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu.

CHP lideri Özgür Özel HaberTürk’ün sorularını yanıtlarken genel seçim öncesine dair de açıklamalar yapmıştı. Bunların arasında en dikkat çekeni dönemin genel başkan yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun kriz çıkaran sözleri hakkındaydı. Çünkü Kuşoğlu altılı masanın cumhurbaşkanı adayına dair açıklamasında “Anketlerle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı tespit etmek doğru mu? Anketler popülariteyi gösterir sadece. Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. En büyük partinin isteği olmazsa altılı masa dağılır” demişti. Bu masada krize neden olmuştu. Özel de geçen hafta bu sözlerin yanlış olduğunu söyledi:

“Ben gelecek seçimleri kazanmak istiyorum. Kazanmanın önündeki her engeli aşmak benim görevim. Hatalardan ders alıp doğruları yapacağız. Geçmişte şu hatayı yaptık, seçime vakit varken bitmez tükenmez adaylık tartışmaları yaptık. Sayın genel başkana yakın olanlar çıkıp ‘adayımız Kılıçdaroğlu’ dedi. Ben bunun tartışmasını yaptım. Genel başkanımızın aday olmasını istemek başka şey, müzakere edilmeden ‘adayımız Kılıçdaroğlu’ demek yanlış. ‘Gönlümüzden geçiyor’ deyin. ‘Kılıçdaroğlu aday olmazsa masa dağılır’ demek yanlıştı. Bunu Kemal Bey yapmadı. Kemal Bey’i çok sevdiğini söyleyen bazı dostlarımız, bazı arkadaşlarımız yaptı. Belki de Kemal Bey’le kazanabileceğimiz seçim öyle yanlış yöntemlerle ilerledi ki, karşılıklı hatalar, boş tartışmalar ve masada olmayacak şeyler oldu. Buraya geldik. Erken aday tartışmalarının kimseye faydası olmadığını biliyoruz.”

‘Kemal Bey zaten doğal adaydı’

Hürriyet’ten Hande Fırat bu gelişmeleri Kuşoğlu’na sordu. Kuşoğlu “Altılı masada aday seçime üç ay kala belirlendi, geç kalındı. Adaylık öncelikli meseleyken aylarca başka metinler üzerinde çalışıldı. Ben partimizin adayı Kılıçdaroğlu dedim, bu da çok normal. Kemal Bey zaten doğal adaydı” dedi.

Konuşmasının devamında cumhurbaşkanı adayı belirlenmesine dair süreçte geç kalındığını da savunan Kuşoğlu dönemin İYİ Parti lideri Meral Akşener’in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın isimlerinin kamuoyu yoklamalarında olmasının sıkıntı yaratacağını ifade ettiğini aktardı. Akşener genel seçime kısa süre kala İmamoğlu ve Yavaş’ın aday olmasını desteklemiş, bu olmayınca da altılı masadan kalkmıştı. Daha sonra iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcısı olması çözümüyle masaya dönmüştü.

“Kısacası aday daha önce belirlenseydi sorun yaşanmazdı” diyen Kuşoğlu güncel siyasete dair değerlendirmeler de yaptı. “Kemal Bey ancak mevcut yönetim başarılı olmazsa ve kendisine ihtiyaç olursa aday olur” diyen Kuşoğlu, Kılıçdaroğlu’nun kurultay sırasında yaşananlardan dolayı İmamoğlu’na da kırgın olduğunu, ama desteğini esirgemeyeceğini sözlerine ekledi. Yavaş’a ise kırgın olmadığını belirten Kuşoğlu, Özel’e de bazı tavsiyelerde bulundu:

“Masa kalmadı diye görmemek lazım. Farklı kesimlerin bir araya gelmesi açısından önemliydi. Diyaloğa, yumuşamaya bugün alkış tutuluyor. O gün de bu yapıldı. Özgür Özel altılı masanın bileşenlerinden sorumludur. Çünkü CHP çatısı altından seçilenler var. Sıkıntıda oldukları biliniyor. Onları ihmal etmemeli.”

CHP sahaya iniyor: Yaşadığımız süreç yumuşama değil normalleşmeCHP sahaya iniyor: Yaşadığımız süreç yumuşama değil normalleşme

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.