Spor dünyasından TBMM’ye girenler… Alpay Özalan, Ünal Karaman’a karşı

Spor dünyasından Alpay Özalan, Mehmet Baykan, Yılmaz Büyükaydın, Cantürk Alagöz AK Parti'den TBMM'ye girdi. CHP ve İyi Parti'den ise Ünal Karaman, İrem Yaman seçilmeyi başardı.

Siyaset 14 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Eski spor insanları, mecliste yer bulmak adına yarıştılar.

Ünal Karaman — İYİ Parti Konya 1. sıra

Trabzonspor’un efsane oyuncularından ve eski Trabzonspor teknik direktörü olan Ünal Karaman, siyaset hayatına bu sene atılıyor. Çocuklarının isimleri Ersagun Akbar, Gökbörü Saltar ve İlteriş Sançar olan Ünal Karaman’ın siyasi görüşü futbolculuk ve teknik direktörlük dönemlerinde de zaman zaman gündeme gelmişti. Ünal Karaman, kesin olmayan sonuçlara göre İyi Parti’nin 1 milletvekili çıkardığı Konya’dan TBMM’ye girdi.

İrem Yaman – CHP’nin Ankara 2’nci bölge 4’üncü sıra milletvekili  (İYİ Partili, ittifaktan seçime giriyor)

Eski kick boks ve tekvandocu İrem Yaman, 2020’de Türkiye Tekvando Federasyonu’yla yaşadığı olaylar sonrasında sporu bırakmıştı. O dönemde olimpiyat kotası için seçme yapan federasyon olimpik kategori olmayan 62 kiloda daha başarılı olan İrem Yaman yerine, olimpik kategori olan 57 kiloda daha fazla iyi derecesi olan Hatice Kübra İlgün’ü seçmişti. Bunun üzerine sporu bırakan Yaman, 22 Haziran 2022’de İYİ Parti’ye katıldı. Yaman 10 Nisan 2023 tarihinde açıklanan Cumhuriyet Halk Partisi listesinde Ankara 2. bölge 4. sıra milletvekili adayı oldu. Yaman, kesin olmayan sonuçlara göre Millet İttifakı’nın 4 milletvekili çıkardığı ikinci bölgeden TBMM’ye girme hakkı kazandı.

Alpay Özalan: AK Parti İzmir 2. Bölge 2. sıra

Ülkemizi İngiltere, Güney Kore, Japonya, Almanya gibi ülkelerde forma giyerek temsil eden ve Türk Milli Takımı’nın formasını da defalarca terleten Alpay Özalan, 2002 Dünya Kupası’nda bronz madalya kazanan kadroda yer almıştı. Alpay, Fussballer tarafından yapılan listede tarihin en önemli 1000 futbolcusu arasında yer almıştı. Özalan futbolu bıraktıktan sonra bir süre teknik direktör olarak görev yapmış ardından siyasete atılmıştı. 50 yaşındaki Özalan, geçtiğimiz dönemde de milletvekili seçilmişti. Alpay Özalan, kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı’nın 5 milletvekili çıkardığı İzmir 2. bölgeden tekrar TBMM’de olacak.

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan –  Ak Parti  Konya 6. sıra

Son 12 yıldır Spor Genel Müdürü olarak görev yapan Mehmet Baykan, bisiklet, tekvando ve halter gibi sporların federasyonlarında görev alan isim 2011’de yılında geldiği Spor Genel Müdürlüğü görevinden geçtiğimiz mart ayında ayrıldı ve Ak Parti Konya’dan 6. sıra milletvekili adayı oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Mehmet Baykan, Ak Parti’nin 9 milletvekili çıkardığı Konya’dan seçildi.

Eski TFF yöneticisi Yılmaz Büyükaydın Ak Parti- Trabzon 3. sıra 

Geçtiğimiz günlerde Nihat Özdemir’in eski ekip arkadaşını ziyarete gittiği Trabzon’da 3. sıra adayı olarak meclise girmeyi bekleyen isim, eski TFF yöneticisi Yılmaz Büyükaydın’dı. Eski yönetici, seçime Trabzon’dan Ak Parti 3. sıra adayı olarak seçime girdi. Kesin olmayan sonuçlara göre Büyükaydın, Trabzon’u TBMM’de temsil edecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu: Ak Parti İzmir 1. sıra

Milletvekili adayı olan eski bakanlardan biri de Mehmet Muharrem Kasapoğlu. 1976 doğumlu Kasapoğlu, 9 Temmuz 2018 tarihinden bu yana bakanlık görevini yürütüyordu.  Kasapoğlu, Ak Parti İzmir 1. sıra adayı olarak meclise girmek adına oy bekledi. Kasapoğlu, kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti’nin 8 milletvekili çıkardığı İzmir’den meclise girdi.

Iğdır FK başkanı, Ankaragücü yöneticisi, Fenerbahçe kadın basketbol kadın takımının isim sponsoru Cantürk Alagöz: Ak Parti Iğdır 1. sıra

Alagöz Holding denince akıllara EuroLeague zaferi yaşayan ve Türkiye Ligi’nde de mutlu sona ulaşan Fenerbahçe Kadın Basketbol takımı geliyor olabilir. Ancak seçim günü Alagöz Holding deyince söz konusu holdingin sahibi Cantürk Alagöz gündem olacak. Aynı zamanda Iğdır FK Başkanı ve Ankaragücü yöneticisi olan Alagöz, Ak Parti Iğdır 1. sıradan milletvekili adayı oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Alagöz, Yeşil Sol Parti ile beraber birer milletvekili çıkan Ak Parti bünyesinde TBMM’ye girdi.

Gökhan Zan –  İyi Parti Hatay 2. sıra

Futbol kariyerinde Galatasaray ve Beşiktaş gibi büyüklerin formalarını giyen savunmacı Gökhan Zan, Hataylı. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler esnasında da Hatay’da bulunan ve süreç içinde bilhassa eşiyle beraber yaptıkları yardımlarla takdir toplayan Zan, İyi Parti’den 2. sıra adayı olarak seçime girdi. İyi Parti, Hatay’dan bir milletvekili çıkarırken Gökhan Zan seçilemedi.

Eski MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu – Ak Parti Antalya 7. sıra

Türk futbolunun en çok tartışılan isimlerinden Kuddusi Müftüoğlu yıllarca hakemlik görevini yürüttükten sonra bir dönem MHK Başkanlığı da yapmıştı.  Eski hakem Ak Parti’den Antalya 7. sıra milletvekili adayı oldu. Kesin olmayan sonuçlara göre Ak Parti, Antalya’dan 6 milletvekili çıkardı. Müftüoğlu, TBMM’ye giremedi.

Milli Yüzücü Umut Arman Sonay – Ak Parti İstanbul 1. Bölge 18. sıra

Seçime giren en genç adaylardan Umut Arman Sonay, 2003 doğumlu ve Galatasaray’da yüzücü, su topu sporcusu olarak kariyerini sürdürüyor. Arman, İstanbul 1. Bölge’de 18. sıradan seçilmeyi bekledi. Kesin olmayan sonuçlara göre Sonay, milletvekili seçilemedi.

 

 

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.