Fahrettin Koca’dan istifa iddialarına yanıt: Hayatın her hali olabilir

Sağlık Bakanı Koca'nın istifa ettiği iddia edildi ve Koca da bu iddialara yanıt verdi. Koca 'Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz' dedi ama ne yalanladı ne doğruladı.

Siyaset 28 Haziran 2024
Fahrettin Koca.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın istifa ettiğine dair haberler Ankara’yı hareketlendirdi. İddiayı ilk ortaya atan Halk TV’den İsmail Saymaz’dı. Saymaz yazısında Koca’nın istifa ettiği ya da Erdoğan tarafından affının istendiği öne sürüldü. “Affınızı istemişsiniz, doğru mu?” sorusuna Koca, “Hayatın her hali olabilir, biliyorsunuz. Önemli olan, millete ve devlete hizmet etmek. Her pozisyonda” yanıtını verdi. “Bugün cumhurbaşkanıyla görüşmüşsünüz” şeklindeki soruya da Koca “Biz her zaman görüşüyoruz” dedi.

AK Parti’nin Kızılcahamam kampında yaşanan bir konuşma basına sızmıştı. Buna göre Antalya Milletvekili Tuğba Vural Çoka özel hastanede vefat eden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söylemişti. Koca da “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” demişti.

Araya giren Erdoğan “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olandan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” demişti. Bazı milletvekilleri de sağlık sisteminde ciddi sorunlar olduğunu söylemişti.

Sağlık sistemi son zamanlarda çok tepki çekiyordu. Hastalar randevu alamamaktan ve özel hastanelerdeki fiyatlardan şikayetçiydi. Hatta randevu sorunu o kadar tepki çekmeye başladı ki Sağlık Bakanlığı yeni bir sisteme geçti. 13 Mayıs’tan bu yana uygulamaya konan onaylı randevu sisteminde artık hastalar saat 20.00’ye kadar randevusuna onay veriyor veya gelemeyeceğini bildiriyor.

Koca: Yeni sistemle randevusuna gelenlerin sayısı arttı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.