Fatih Erbakan, Erdoğan’a yüklenmeyi sürdürüyor: Kazanmak için seçime giriyoruz

YRP lideri Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine cevap vererek "Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz" dedi.

Siyaset 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın sözlerine cevap vererek “Her yerde kendimiz kazanmak için seçime giriyoruz” dedi.

YRP ve AK Parti 14 Mayıs seçimlerinde ittifak yapmıştı. Ancak yerel seçimler için uzlaşı sağlanamadı ve YRP yerel seçimlere tek başına gireceğini açıkladı. Seçimler yaklaştıkça da iki parti arasındaki tartışma büyüyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan iki gün önce partilerinin eski belediye başkanlarını, vekillerini aday gösteren YRP’ye isim vermeden Malatya’daki miting alanından seslendi: “Hem bize kaybettirmeye çalışıp hem gölgemizde yürümelerine izin vermeyiz.”

Aynı gün Erdoğan’a cevap veren Erbakan 14 Mayıs’ta iktidarla imzaladıkları mutabakatın uygulanmadığını belirterek hayat pahalılığına dikkat çekti: ”Bu hayat pahalılığından kurtulmak için Yeniden Refah iktidarı önemli. 10 bin lira emekli maaşı ile değil ay sonu haftayı geçirmek mümkün değil. İşte bu hayat pahalılığından kurtulmak lazım. 14 Mayıs’ta ne mutabakat imzaladık? İsraf önlenecek, kaynak üretilecek, faizden israftan kurtarılan, imtiyazlı holdinglerden kurtarılan kaynaklarla refah seviyesi artırılacak. Bunları yapmadılar halkın yüzde 85 yoksul. Yüzde 45’i açlık sınırı altında.”

‘Her yerde kazanmak için seçime giriyoruz’

Bugün de Gaziantep’te konuşan Erbakan, Erdoğan’a yüklenmeyi sürdürdü ve ”Birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için seçime girmiyoruz. Her yerde kazanmak için seçime giriyoruz” dedi.

Erbakan şunları söyledi: ”Bu mantıkla giderseniz; o zaman İstanbul’da DEM Parti, AK Parti’ye kazandırmak için seçime giriyor. Çünkü DEM Parti’nin alacağı oylar, İmamoğlu’ndan gidecek. Eğer öyleyse DEM Parti seçime girmesin mi? Eğer girerse AK Parti’ye kazandıracak. Aynı durum İYİ Parti için de söz konusu. O zaman daha önce de belirttiğim gibi seçimlerden önce bir kurum anket yapsın. En yüksek oy alan 2 partiyi belirlesin ve seçime onlar girsin. Çünkü onların dışındaki herkes birine kazandırmak için yola çıkacak. Böyle demokrasi olur mu? Böyle seçim olur mu? Seçime girme hakkı olan her parti, istediği seçim bölgesinden seçime girer.”

Fatih Erbakan, Cumhurbaşkanı’nın restini gördü: İktidara yüklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.