Fatih Terim Meclis gündeminde: Yönlendirmesi oldu mu

Seçilbank vurgunu TBMM gündemine geldi. CHP Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e cevaplaması istemiyle verdiği soru önergesinde "fona para yatıranlara Fatih Terim'in yönlendirmesi olmuş mudur" diye sordu. 

Siyaset 1 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Seçilbank vurgunuyla ilgili her gün yeni bilgiler ortaya çıkarken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, “yüksek kârlı gizli fon” u yazılı soru önergesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Kılınç Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK)‘ın bağlı olduğu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Fatih Terim Fonu ile ilgili 14 kritik soru sordu.
Kılınç soru önergesiyle birlikte suç ekonomisini oluşturan sanal bahis, sanal kumar, kripto para, yasa dışı özel fonlar, ponzi adı verilen yüksek faiz vaadiyle dolandırıcılık sistemlerinin araştırılması ve alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amaçlı araştırma önergesini de TBMM Başkanlığına sundu. Soru önergesinde “Yüksek kârlı gizli fona milyonlarca dolar yatıran kişilerin para hareketleri ve mal varlıkları araştırılmış mıdır” dendi.

Yüksel Mansur Kılınç  önergesinde “Aralarında Fatih Terim’in kızı, damadı ve Fatih Terim ile yakın ilişkisi olan futbolcuların olduğu müştekilerin fona para yatırmasında Fatih Terim’in yönlendirmesi olmuş mudur” diye sordu.

Kılınç bir başka soruda da “Fatih Terim Denizbank’taki saklama hesabından üç milyon dolarının eksik olduğu gerekçesiyle 2 Haziran 2023 tarihinde savcılığa suç duyurusunda bulunmuştur. Terim’in fona para yatırmadığı bilgisi BDDK raporunda yer alırken bankadaki resmi hesabından üç milyon doların eksik olduğu bilgisi neden o BDDK raporunda yer almamıştır” dedi.

Denizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya 'Seçil'e para verdim' demişDenizbank bombayı ortaya bıraktı: Fatih Terim bankaya ‘Seçil’e para verdim’ demiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.