CHP İstanbul’da kongreye iki kala: İpler geriliyor

CHP’de gözler 8 Ekim Pazar günü yapılacak İstanbul İl Kongresi’ne çevrildi. İl başkanlığı için Cemal Canpolat ile Özgür Çelik yarışacak. Çelik, Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'na Canpolat ise Kılıçdaroğlu'na yakınlığıyla biliniyor. Seçimlere iki gün kala CHP'de ipler gerilmeye devam ediyor.

Siyaset 6 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP’nin 4-5 Kasım’da yapılacak olan 38. Olağan Kurultayı öncesinde gözler Türkiye genelinde en fazla delegeye sahip olan İstanbul’a çevrildi. İstanbul’da “genel merkezin adayı” olarak nitelendirilen eski il başkanı Cemal Canpolat ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve genel başkan adayı Özgür Özel’in temsil ettiği “değişimciler” grubunun adayı olarak Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik yarışacak.

Cemal Canpolat, 4 Ekim’de Taksim’de bir otelde parti örgütü ve delegelerle bir araya geldi. Çok sayıda delege ve partilinin katıldığı buluşmada, Canpolat net mesajlar verdi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte ‘yenileşmeyi’ gerçekleştireceklerini belirten Canpolat, “Bu örgüt yeniden ayağa kalkacak. Partinin; gençlerin ve kadınların önünü acağız” diye konuştu.

“Genel merkezin adayı” olduğu yorumları yapılan eski İl Başkanı Cemal Canpolat’a, genel merkez yönetiminin yanı sıra, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, eski MYK üyeleri de olan İstanbul Milletvekilleri, Oğuz Kaan Salıcı, Gamze Akkuş İlgezdi’nin de aralarında bulunduğu isimler destek veriyor.

Canpolat’ın yaptığı toplantıda en güçlü alkışı, “CHP’liler başka partilerin kapısında iş aramayacak” sözleri aldı. Canpolat’ın sözlerinin hedefindeki kişi ise Ekrem İmamoğlu’ydu.

Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik’e ise Genel Başkan adayı Özgür Özel’e destek verenlerin büyük bölümünün destek vermesi bekleniyor. Çelik’in ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıdan paylaşılan fotoğrafta toplantıya katılanlar arasında eski milletvekili Onursal Adıgüzel’in de bulunduğu görüldü.

Eski milletvekili Onursal Adıgüzel de toplantıya katılanlar arasındaydı

Her iki adayla görüşen ve fotoğraf veren Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ise “her iki adaya da eşit mesafede” olduğunu açıklamıştı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul’a gelerek kongreye kadar çeşitli temaslarda bulunacağı belirtildi.

Çelik: Canpolat’a 2 gündür ulaşamıyorum

Özgür Çelik, Halktv’den Kürşat Oğuz’un programına konuk olacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Programda ise tartışılacak bir iddiada bulundu. Canpolat’ı 2 gündür aradığını fakat ulaşamadığını söyleyen Çelik, “Kahve içmeyi teklif ettim, yoğun olduğunu söyledi. Daha sonra da bana dönüş yapmadı” dedi.

‘Yerelde Çelik, genelde Kılıçdaroğlu’

Öte yandan BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Erdoğan Toprak, il kongresinde Özgür Çelik’i destekleyeceğini, ancak genel başkanlık yarışında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında yer alacağını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimlere işaret eden Toprak, bunun için parti tabanıyla ilişkileri yeniden kurmak, iletişimi sağlamanın önemine vurgu yaptı. Tabanla iletişimi yeniden kurmanın ilçe örgütlerinden geçtiğini belirten Toprak, “İlçelerle yürütülmeyen bir süreç, yerel seçimlerde ilçe ve büyükşehir belediye başkanlığı seçiminde işimizi zorlaştırabilir” görüşünü dile getirdi.

Özgür Çelik’in “değişimcilerin adayı” olarak nitelendirilmesine karşı çıkan Toprak, Çelik’i “ilçe başkanlarının adayı” olarak tanımladı ve yaklaşık 6 yıllık ilçe başkanlığı deneyimiyle de örgütlerin yüzde 70’inin desteklediği bir isim olduğunu belirtti.

Toprak, “Ama Çelik’i desteklemek, Kılıçdaroğlu karşıtlığı anlamına gelmiyor. İl kongresinde Özgür Çelik’in seçilmesini istiyorum ama genel başkanlık seçiminde Genel Başkanın, Kemal beyin yanındayım” sözleriyle tutumunu özetledi.

CHP'de Özgür Çelik kampanyasına başladıCHP’de Özgür Çelik kampanyasına başladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.