Gelecek Partisi’nden AK Parti’ye esprili vekil çağrısı

Gelecek Parti'li Özdağ, AK Parti'nin kendilerini vekil vermeleri durumunda 3 grup kurabileceklerini söyledi ve "Nasıl olsa fazla milletvekilleri var. Onları en azından denetleyen bir grup oluşsun" dedi.

Siyaset 7 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Gelecek Partisi Muğla Milletvekili Selçuk Özdağ, son dönemde gündemde olan DEVA Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti ile Meclis’te grup kurma çalışmalarına ilişkin konuştu. TBMM’de şu anda 5 parti grubu olduğunu belirten Özdağ, altıncı grubu da kendilerinin kurmak istediğini söyledi: Çünkü grup kurmak, milletimize iktidarın yaptığı yanlışları Meclis’te daha rahat duyurabileceğimiz imkanları tanıyor” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanların ve komisyonların parti grubu kurmak için çalışmalarının sürdüğünü aktaran Özdağ, “Genel başkanlar, komisyonlarımız çalışıyorlar. Demokrat Parti de dahil 38 milletvekili var. Aksi takdirde 38 milletvekili Meclis’te çok nadir basın toplantısı yapacaklar veya bir dakikalık konuşmalar dışında televizyonlar kendilerine mikrofon uzatırlarsa orada ara sıra konuşmuş olacaklar” dedi.

Grup kurarak Türkiye’nin problemlerine ilişkin çözüm önerilerini takdim etmek istediklerini belirten Özdağ, “Bu grup hangi partinin çatısı altında birleşecek?” sorusuna, “Demokrasilerde çare tükenmez. Çeşitli alternatifler masada. O alternatifler netleşmeden bir şey söylemeyi doğru bulmam. Çünkü doğmamış çocuğa elbise biçmek doğru değil. Fark etmez, isimler üzerinde takılmaya gerek yok” yanıtını verdi.

“İki grup kurma ihtimali nedir?” sorusu üzerine Özdağ, “Adalet ve Kalkınma Partisi bize biraz fazla milletvekili verirse biz oradan üç grup kurarız. Nasıl olsa fazla milletvekilleri var. Onları en azından denetleyen bir grup oluşsun. Şu an ikisi de masada; iki grup da olabilir, tek grup da. Bunlar üzerinde çalışıyoruz. Temennimiz odur ki güçlü bir grupla çıkalım” dedi.

Daha sonra sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ, bu çağrının bir ironi olduğunu söyledi ve sözlerinin ciddiye alınmasına tepki gösterdi. Özdağ paylaşımında “İktidarı denetlemek, uyarmak ve vatan eksenli bir siyasete zorlamak için, muhalefet kanadından güçlü bir meclis gurubunun daha kurulmasına çalışıyoruz. Konuya dikkat çekmek adına yapılan bir “ironiye” böylesi bir yorum yapmak sanırım pek de iyi niyetli bir yaklaşım olmasa gerek” sözlerini kullandı.

Masadaki yeni öneri: Deva Gelecek PartisiMasadaki yeni öneri: Deva Gelecek Partisi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.