Kavala polemiği bitmiyor: MHP’nin hedefinde yine Selvi var

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Osman Kavala yazısının ardından Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’yi hedef aldı.

Siyaset 19 Haziran 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Tutuklu iş insanı Osman Kavala ve Gezi hükümlüleri hakkındaki yazılarıyla MHP’nin hedefinde olan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi bir kez daha gündeme geldi.

Selvi Hürriyet’te dün yayımlanan “Kavala, Öcalan’dan daha mı tehlikeli” başlıklı yazısında Kavala’nın durumunu soran Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) raportörlerinden Stefan Schennach’a bir yetkilinin “Bu adam Öcalan’dan daha tehlikeli” dediğini anlattı.

Selvi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) ve Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Kavala kararına uymadığı için Avrupa Birliği Konseyi’nin Türkiye’nin üyeliğini askıya almayı tartıştığını hatırlattı.

Yazıda Kavala’nın avukatlarının başvurusu üzerine Adalet Bakanlığı’nın ‘Kanun Yararına Bozma’ talebini incelemeye aldığı belirtildi.

MHP’li Yıldız Selvi’yi hedef aldı

Abdülkadir Selvi’nin yazısının ardından MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız sosyal medya hesabı X üstünden paylaşım yaptı.

Yıldız paylaşımında Selvi’yi ‘hükümlü propagandası yapmak’la suçladı.

Yıldız şunları yazdı:

“Sayın Selvi İstinaf ve Temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar ve hükümlere karşı Kanun Yararına Bozma Başvurusunu yapma yetkisi Adalet Bakanlığına aittir. Olağanüstü kanun yollarından biri olan Kanun Yararına Bozma nedir ? Kanun Yararına Bozma Yapılabilen Ceza Mahkemesi kararları hangileridir ? Kanun Yararına Bozma Yapılamayan Kararlar nelerdir? İnfaz hangi hallerde durdurulur ? Bir dilekçe verme işlemini kamuoyuna abartılı şekilde sunmadan önce yetkin bir Ceza Avukatından yardım alırsanız vatandaşın doğru bilgi edinme hakkına saygılı iş yaparsınız. Değilse sadece hükümlü propagandası yapmakla kalırsınız.”

Abdülkadir Selvi, 'Osman Kavala serbest kalsın' dedi, MHP'den tepki yağdıAbdülkadir Selvi, ‘Osman Kavala serbest kalsın’ dedi, MHP’den tepki yağdı

Avrupa Konseyi’nin Kavala ve Demirtaş çağrısı: Hukukçular AYM’yi işaret ettiAvrupa Konseyi’nin Kavala ve Demirtaş çağrısı: Hukukçular AYM’yi işaret etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.