Gözaltı muamması: DEM parti duyurdu, valilik yalanladı

DEM Parti'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Doğan Hatun sosyal medyadan il ve ilçe belediye eş başkan adayları olarak gözaltına alındıklarını duyurdu. Valilik ise gözaltına alınma haberinin doğru olmadığı açıklaması yaptı.

Siyaset 13 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

DEM Parti tarafından partinin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Serra Bucak ve Doğan Hatun’un gözaltına alındığı duyuruldu.

Doğan Hatun da sosyal medya platformu X üzerinden il ve ilçe belediye eş başkan adayları olarak gözaltına alındıklarını duyurdu. Hatun “Şu an Amed Büyükşehir ve ilçe belediye eş başkanları olarak Koşuyolu köprüsünde gözaltına alınıyoruz” dedi.

Gözaltı işleminin DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü ve belediye başkan adaylarının yarın (13 Şubat Salı) Diyarbakır’da yapacağı özgürlük yürüyüşü için esnaf ziyareti yaptığı sırada gerçekleştiği öğrenildi.

DEM Parti’nin adaylarından Serra Bucak Küçük ile Doğan Hatun partilerinde 24 Ocak’ta yapılan önseçim sonrasında aday gösterilmişti.

Valilik: Mağduriyet algısı oluşturma niyeti

Konuya ilişkin olarak Diyarbakır Valiliği’nden de açıklama geldi. Açıklamada “Bazı sosyal medya hesapları ve basında yer alan ‘DEM Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Doğan Hatun’un ilimizde gözaltına alındığına ilişkin haber ve yorumlar’ kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır.

Bu haber ve yorumların mağduriyet algısı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yapıldığı değerlendirilmektedir” dendi.

DEM Parti aday çıkardı ama Cumhur İttifakı ikna olmadı: Ayrı aday gösterme sinsi bir oyunDEM Parti aday çıkardı ama Cumhur İttifakı ikna olmadı: Ayrı aday gösterme sinsi bir oyun

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.