Gültan Kışanak’a cenaze izni: Elazığ’a gitti

2016 yılından bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, vefat eden ablası Zeynep Özer'in cenazesi için Elazığ'a getirildi.

Siyaset 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Kandıra Cezaevi’nde 30 Ekim 2016’dan bu yana tutuklu bulunan eski Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak’ın ablası  Zeynep Özer geçen salı günü vefat etti. Kışanak’ın cenazeye katılmak için yaptığı başvuru kabul edildi ve Kışanak, dün Elazığ’a getirildi.

Kışanak’a çok sayıda jandarma eşlik etti. Fevzi Çakmak Mahallesi’ndeki Ehlibeyt Cemevi’ne gelen Kışanak, burada taziyeleri kabul etti.
Cenazeye, Yeşil Sol Tunceli Milletvekili Ayten Kordu, eski HDP Tunceli Milletvekili Alican Ünlü ve birçok partili katıldı. Eski Diyarbakır Barosu Başkanı ve Kışanak’ın avukatı Cihan Aydın da cenazeye katılanlar arasında yer aldı. Cemevindeki programdan sonra cenaze, Sün köyüne götürüldü. Burada, cenaze namazının ardından Zeynep Özer, aile mezarlığına defnedildi. Kışanak’ın ablası Zeynep Özer, böbrek yetmezliğinden dolayı bir süredir tedavi gördüğü Elazığ’daki hastanede vefat etmişti. Avukatları, Kışanak’ın cenazeye katılması için başvuruda bulunmuştu.
Kışanak, 7 Ağustos 2021’de de babasının cenazesine katılan Kışanak, daha sonra abisi Cumali Özer’i de kaybetmişti.

Gültan Kışanak'tan yerel seçim açıklaması: Yeşil Sol tüm kentlerde aday çıkarmalıGültan Kışanak’tan yerel seçim açıklaması: Yeşil Sol tüm kentlerde aday çıkarmalı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.