Hamzaçebi ‘yerel seçimlerden önce değişim’ dedi: Kimse başarı öyküsü yaratmasın

CHP’de Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen Akif Hamzaçebi, seçim sonrası değerlendirme mesajında ateş püskürdü. Sonuçları “Tam bir başarısızlık” diye tanımlayan Hamzaçebi, iç muhasebenin yerel seçimlerden önce yapılması gerektiğini söyledi. Detaylı açıklamayı ise birkaç gün içinde yapacak.

Siyaset 30 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi, 2022’nin temmuz ayında yapılması gereken 38. Olağan Kurultayı’nın bir yıl ertelenmesi kararını 2022 başında onaylamıştı. Yani takvime göre CHP’yi önümüzdeki aylarda kurultay süreci bekliyor.

14 Mayıs parlamento ve cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28 Mayıs cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri geride kaldı. Ana muhalefet partisi CHP, oylarını artırmasına karşın ittifak partileriyle yaptığı anlaşmayla Meclis’teki vekil sayısını düşürdü. Cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olan Kemal Kılıçdaroğlu da seçimin mağlubu oldu.

Yenilginin üzerinden 24 saat bile geçmeden CHP’den istifa ve yenilik sesleri yükselmeye başladı. Seçim gecesi Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’na istifa çağrısı yaptı ve Genel Başkanlık için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu işaret etti. Dün sabah da Ekrem  İmamoğlu “her alanda değişim” mesajı veren bir açıklama yaptı.

Son olarak bir değişim çağrısı da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yakınlığıyla bilinen ve herhangi bir grupla hareket etmeyen Mehmet Akif Hamzaçebi’den geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hamzaçebi, “Kimse bu sonuçlardan bir başarı öyküsü yaratmaya kalkışmasın. Ortada Genel Başkanımız ve Partimiz açısından tam bir başarısızlık vardır. Bu seçim, kampanya da dahil olmak üzere seçim stratejisinin yanlışlığı nedeniyle kaybedilmiş, Erdoğan ve Cumhur İttifakı’na adeta hediye edilmiştir” dedi.

 

CHP'de taşlar yerinden oynuyor, İmamoğlu'ndan 'değişim' mesajlarıCHP’de taşlar yerinden oynuyor, İmamoğlu’ndan ‘değişim’ mesajları

“Biz anlattık halk anlamadı, anlayışı demokrasiye en büyük saygısızlıktır” diyen Hamzaçebi “Seçim sonrasında yapılan ilk açıklamalar sonuçların doğru değerlendirilmediğini, milletin verdiği mesajın algılanmadığını göstermektedir. Seçim sonuçları doğru değerlendirilmediği ve bunun gereği yapılmadığı takdirde gelecek bugünden daha kötü olacaktır. Yerel seçimler yaklaşıyor bu konuları konuşmayı erteleyelim demek Partiye ve ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür” ifadelerini kullandı.

Açıklamanın ardından “Hamzaçebi aday mı olacak?, Kurultay’da kimi destekleyecek?” soruları sosyal medyada tartışılmaya başlandı. Ulaştığımız Hamzaçebi, şuanda açıklamasına bir ek yapmayacağını, birkaç gün içinde detaylı açıklama yapacağını belirtti.

Yok artık, Kılıçdaroğlu bırakmayacakmışYok artık, Kılıçdaroğlu bırakmayacakmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.