Hatimoğulları’ndan Bahçeli’ye: Biz olmasak ne konuşacaktı?

HEDEP Eş Genel Başkanı Hatimoğulları, MHP lideri Bahçeli'nin sözlerine tepki gösterdi ve "Çok merak ediyorum, biz olmasaydık Bahçeli, grup toplantısında ne konuşacaktı?" diye sordu.

Siyaset 7 Kasım 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda İsrail ile Filistin arasındaki savaşa ilişkin açıklamalar yaptı, iktidarı eleştirdi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Garantör olmaya hazırız” sözlerine tepki gösterdi. Hatimoğulları “Şimdi diyor ki garantör olalım gelin barışı sağlayalım diyor ama buradan ben Erdoğan’a soruyorum; siz kaç savaşın çözümünde yer aldınız? Türkiye’de bu kadar Kürt sorunu dipdiri ortadayken siz hangi barıştan bahsediyorsunuz hangi garantörlükten bahsediyorsunuz?” dedi.

MHP lideri Bahçeli de Hatimoğulları’nın hedefindeydi. Çünkü Bahçeli partisinin grup toplantısında HEDEP’e yüklenmiş, CHP 38. Olağan Kurultayı’nda Özgür Özel ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun Selahattin Demirtaş ile Osman Kavala’ya selam göndermesini eleştirmişti. Bahçeli “Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demiştir. Demirtaş’a selam göndermek PKK’yı selamlamaktır. Biz Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerini inşa peşindeyiz. Küçülmüş siyasetçilerin zillet projelerine Türkiye’yi asla teslim etmeyeceğiz. İkiyüzlü bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. CHP yönetimine hakim olan siyasi akıl hacizlidir. CHP yönetimine diyorum ki; Selahattin Demirtaş teröristtir. Ayrık otudur. Osman Kavala Sorosçudur, casustur ve cezasını çekecektir” demişti.

Hatimoğulları Bahçeli’nin bu sözlerine “Çok merak ediyorum. Biz olmasaydık Bahçeli grup toplantısında ne konuşacaktı? Sizlere soruyorum. Siz hiç Bahçeli’nin ülkede yaşanan yoksullukla ilgili bir sözünü duydunuz mu? Siz Bahçeli’nin MHP’nin bir ekonomi modelini anlattığını duydunuz mu? Hayır. Ama her gün her grup toplantısında bize hakaret etmeyi görev edinmiş Bahçeli’ye diyoruz ki; Bu kürsü başka bir siyasi partiye hakaret edeceğiniz bir kürsü değil, bu kürsü halkın kürsüsüdür. Siz nasıl seçilmişseniz halkların oylarıyla seçilip buraya gelmiş insanlara da terörist diyemezsiniz. Bunu diyorsanız misliyle size iade ediyoruz” yanıtı verdi.

Bahçeli’den CHP’ye Demirtaş tepkisi

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.