HÜDA PAR’dan, Hamas yetkilileriyle Meclis’te açıklama: Hükümet tarafsızlığı bırakmalı

HÜDA PAR Genel Sekreteri Şahzade Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Dr. Musa Akkari ve beraberindeki Hamas heyetiyle birlikte TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Demir, "Hükümet iki tarafa eşit mesafede duran tavrını bırakmalı" dedi.

Siyaset 12 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Demir, Filistin’in Gazze Şeridi’ni yöneten Hamas’ın yetkilileriyle birlikte, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Birlikte açıklama yaptığı Gazze’deki hükümetin eski Sağlık Bakanı Besim Naim’in Türkiye’deki siyasi partilerle görüşerek son durumu anlattığını söyleyen Şehzade Demir, “Gazze şu anda Siyonistlerin ablukasında ve yoğun bombardıman yapılıyor. Filistinli kardeşlerimiz de çok zor bir duruma gelmiştir. 16 yılı aşkın bir süredir abluka altında tutulan Gazze’de, büyük bir insani trajediye sebep oldu mevcut durum. Son 5 günde Siyonistlerin, ABD’nin desteğiyle gerçekleştirdiği saldırılar epeyce arttı” diye konuştu.

Demir, Hamas’ın Türkiye temsilcisi Dr. Musa Akkari’nin yanı sıra Filistin’in eski sağlık bakanı ve Hamas üyesi Dr. Basim N. M. Naaim, Dr. Sadık Şehitoğlu, Abdallah M. H. Abdulwahed ve Dr. Zahir Elbek’ten oluşan Filistin heyeti ile birlikte Gazze’ye dikkat çekmek istediğini kaydetti.

HÜDA PAR'dan Filistin'e İsrail Başkonsolosluğu önünde destekHÜDA PAR’dan Filistin’e İsrail Başkonsolosluğu önünde destek

Hükümet iki tarafa eşit mesafede duran tavrını bırakmalı

TBMM’de bugün gerçekleşecek Filistin oturumda İsrail’i kınayan bir karar çıkmasını isteyen Demir, şunları söyledi:

“Meclis’te yarın gerçekleştirilecek Filistin oturumunda Siyonist işgal rejimi ve destekçilerini net bir ifadeyle kınayan bir karar çıkarılmalıdır. Ayrıca Meclis hükümetin iki tarafa da eşit mesafede duran tavrını bir kenara bırakıp Filistin direnişinin yanında net bir tavır almasını istemelidir. Bunun için gereken çağrı yapılmalıdır. Siyonist işgalcilerin saldırıları bir an önce durdurulmalıdır. Bunun durulması için de Meclis ve hükümet olarak elimizden gelen ne varsa yapmak durumundayız. Türkiye, yoğun bombardıman altındaki Gazze’ye insani yardım koridorunun açılması ve yaralıların Türkiye’de tedavilerinin yapılması için gerekli teşebbüslerde bulunmalıdır. Filistin’de asıl ve tek sorun Siyonist işgaldir, tek suçlu da Siyonist rejim ve destekçileridir.”

Çatışmaların başından bugüne hem Hamas hem de İsrail yönetimi sivilleri hedef alan eylemleri nedeniyle yoğun eleştiri ve tepki alıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da taraf ayırmaksınız sivilleri hedef alan eylemleri kınamıştı.

Saadet, Gelecek ve HÜDA PAR'dan ortak miting kararıSaadet, Gelecek ve HÜDA PAR’dan ortak miting kararı

Karamollaoğlu da Hamas temsilcileri ile görüştü

Öte yandan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da parti genel merkezinde, Hamas Türkiye Temsilcisi Musa Akkari ve eski Filistin Sağlık Bakanı Dr. Basim N. M. Naaim’le görüştü.

Karamollaoğlu görüşmenin ardından sosyal medya hesabından “Aklımız Filistin’de, dillerimiz mazlum kardeşlerimiz için duada, kalbimiz ise Mescid-i Aksa’da atıyor. Filistin meselesini Cumartesi gününden itibaren gündemlerine alanlar, bizim bu konudaki duyarlılığımızı anlayamazlar! Filistin mücadelesini, medya ve sosyal medya propagandaları üzerinden okumaya çalışanlar elbette bizi anlayamazlar! Üç çeyrek asırdır, akan kan ve gözyaşını görmezden gelenler, mazlumların feryatlarına kulak tıkayanlar, bizim öfkemizi ve hüznümüzü asla anlayamazlar!” paylaşımı yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.