İddia: Emniyet’te Soylu ekibine karşı operasyon başladı

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde beklenen atamalar dün başladı. Personel Başkanı Ogün Vural İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın onayı ile görevden alındı. Bu adımın gelecek değişikliklerin başlangıcı olacağı varsayılıyor.

Siyaset 4 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

Ali Yerlikaya, İçişleri Bakanlığı koltuğunu Süleyman Soylu’dan devraldığından bu yana Emniyet’te beklenen değişikliklerin ilk işareti dün verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde beklenen atamalar dün akşam başladı. İlk değişiklik personel dairesinde gerçekleşti. Personel Başkanı Ogün Vural İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın onayı ile görevden alındı.

T24’ün haberine göre, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısının ardından ilk görevden alma kararnamesine imzasını attı.

‘Sızıntı’ tedbiri mi?

Yerlikaya akşam saatlerinde Emniyet teşkilatındaki tüm atamalara ait işlemleri yürüten personel biriminin başındaki isim olan Ogün Vural’ı görevden aldı.

Vural’ın yerine Soylu döneminden önce Personel Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan ve halen Polis Başmüfettişi olarak çalışan Ahmet Acar’ı Personel Başkanı olarak görevlendirdi.

Bu atama, teşkilatta Soylu’nun ekibine yönelik beklenen tasfiye hareketinin işareti olarak değerlendirildi. Görev değişikliği ile yeni yapılacak atamalar konusunda Soylu ekibine bilgi sızmasının da önüne geçilme amacının bulunduğu emniyet kaynaklarınca ifade edildi.

Gizemli uygulamanın ismini de logosu da Soylu belirlemişGizemli uygulamanın ismini de logosu da Soylu belirlemiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.