İki tarafa da sorduk: İYİ Parti’den AK Parti’ye geçen vekilin fabrikası için polis mi görevlendirildi?

İYİ Parti'den Ak Parti'ye geçen Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu'nun fabrikasının vardiya değişiminde polis ekibi görevlendirildiği iddiası için Hatipoğlu "Haberim yok," kapatılan Emniyet Sendikası Başkanı Sezer ise "Elimde belge var" dedi.

Siyaset 10 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Kasım ayında İYİ Parti’den istifa ederek AK Parti rozeti takan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nun Eskişehir’deki fabrikası için polis tahsis edildiği ileri sürüldü.

Hatipoğlu’na ait Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi içindeki “EUROPEN Endüstri İnşaat Sanayi ve Ticaret A. Ş.” isimli işyerinin giriş ve çıkış saatlerinde polis ekiplerinin beklemesi yönünde talimat verildiği iddia edildi. Ekipler Büro Amirliğine bağlı bir ekibin sabah saat 06:30’dan akşam saat 22:30’a kadar işçilerin vardiya değişiminde görev alması gerektiği ve ikinci bir emre kadar da uygulamanın devam edeceği öne sürüldü.

10Haber kapatılan Emniyet Sendikası’nın başkanı Faruk Sezer’e iddiaları sordu. Faruk Sezer Nebi Hatipoğlu’nun konuyla ilgili Eskişehir Valiliği’ne müracaat ettiğini öne sürdü. Sezer “Elimizde güçlü kanıtlar var” dedi.
Sezer emniyette “personel yetersizliği” olduğunun söylendiğini aktarıp fabrikada polis görevlendirilmesini eleştirdi. “İş yavaşlatma vardır, grev vardır, polis gelir, eylem bitince gider” diyen Sezer Hatipoğlu’nun fabrikasındaki görevlendirmenin sebebinin “belirsiz” olduğuna dikkat çekti. Sezer “Buradaki açıklama çok belirsiz, bir sonraki emre kadar diyor, yani seçime kadar mı?” diye sordu.

Kapatılan Emniyet Sendikası Başkanı Faruk Sezer polis tahsisi haberinin arkasında olduğunu söyledi.

10Haber’e konuşan Hatipoğlu iddiaları yalanladı

10Haber’in ulaştığı Nebi Hatipoğlu iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Olaydan habersiz olduğunu öne süren Hatipoğlu “Böyle bir bilgiden haberim yok. İddianın mantığı da yok, şirketimin elliye yakın güvenlik görevlisi var. Belki bizimle alakalı olmayan bir durum vardır” dedi.

Eskişehir AK Parti milletvekili Nebi Hatipoğlu iddiaları yalanladı.

Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti'den istifa ettiEskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu İYİ Parti’den istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.