İktidara yakın şirketin anketinde ‘Ekonomiyi CHP çözer’ sürprizi

AK Parti’ye yakın Optimar’ın anketinde ekonomik sorunları “CHP çözer” diyenler ilk kez en büyük grup oldu.

Siyaset 11 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

İktidara yakın Optimar araştırma şirketinin yerel seçimlerden hemen sonra iki bin kişiyle yaptığı anketten çarpıcı sonuçlar çıktı.

Optimar’ın anketine göre ülkenin en önemli sorunu yüzde 60.6’yla ekonomi. Onu yüzde 6.1 ile Suriyeliler ve düzensiz göçmenler takip etti.

“Sizce bu sorunu kim çözer” sorusuna ankete katılanların yüzde 24.3’ü CHP dedi. AK Parti diyenlerin oranı ise yüzde 20.2’yle ikinci sıraya geriledi.

Optimar’ın anketini Hürriyet’te köşesine taşıyan Abdülkadir Selvi “Daha önceki anketlerde ekonomi yine ilk sırada çıkıyor, ancak ‘Bu sorunu kim çözer’ diye sorulduğunda AK Parti yanıtı veriliyordu. O zamanlar da ne zaman CHP çözer denirse o zaman seçim sonuçları değişir notu düşüyordum” diye yazdı.

Sandığa gitmeyenlerin çoğu CHP seçmeni

31 Mart’taki yerel seçimlerde sandığa gitmeyenlerin oranı da tartışılmıştı. Sandığa gitmeyen 152 kişiye bu kez ‘Sandığa gitseydiniz hangi partiye oy verirdiniz’ sorusu soruldu.
Yüzde 27.9’la CHP diyenler ilk sırada gelirken AK Parti diyenler yüzde 20.9’la ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada yüzde 9.4’le Zafer Partisi, dördüncü sırada ise yüzde 4.8’le Yeniden Refah Partisi geldi. DEM Parti’ye diyenler yüzde 2.9 olurken onu yüzde 2.8’le MHP takip etti. İYİ Parti diyenler yüzde 2.6 olurken Memleket Partisi’ni işaret edenlerin oranı yüzde 1.2 çıktı.

Özgür Özel anket paylaştı: İstanbul'da açık ara farkla kazanacağızÖzgür Özel anket paylaştı: İstanbul’da açık ara farkla kazanacağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.