İl başkanlarının Erzurum polemiği… MHP “Öcalan lehine slogan atıldı” dedi, CHP “Yalan” dedi

MHP Erzurum İl Başkanı İmamoğlu'na yönelik saldırıyla ilgili konuştu. MHP İl Başkanı Adem Yurdagül "Alanda Öcalan, Demirtaş lehine sloganlar atıldı" dedi. CHP İl Başkanı Dülger, "İspat etsinler, tüm suçları üzerime alırım, organize bir işti bu" diye yanıt verdi.

Siyaset 9 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun Erzurum’da taşlı saldırıya uğramasının yankıları devam ediyor. Saldırıya katıldıkları iddiasıyla 15 kişi dün öğlen saatlerinde gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında yaşı 18’den küçük olanlar da vardı.

Olayı 10 Haber’e değerlendiren MHP Erzurum İl Başkanı Adem Yurdagül “Orada HDP ve PKK sempatizanları Ekrem İmamoğlu’nun toplanma alanına giderek, karşı tarafta toplanan bizim arkadaşlarımızın gözlerinin içine baka baka zafer işareti yapıp, Selahattin Demirtaş’la alakalı, Abdullah Öcalan’la alakalı slogan attılar” iddiasında bulundu.

MHP İl Başkanı Adem Yurdagül’ün bu iddiaları hakkında CHP Erzurum İl Başkanı Suat Dülger, net konuştu. Suat Dülger, “Mitingte “PKK, HDP lehine slogan atıldığını ispat etsinler ben bütün suçlamaları üstüme alacağım. Bu saldırı organize bir saldırıydı. Bunu örtbas etmek için buna benzer gerçek dışı bahaneler üretiyorlar” dedi.

‘Gözaltına alınanların bizimle alakası yok’

MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, gözaltına alınanlarla MHP’nin bir ilgisi olmadığını belirterek, “Gözaltına alınanlar arasında bizimle alakalı kişiler yok. Ekrem Bey’in Van’daki mitinginde Selahattin Demirtaş’ın lehine sloganlar atıldı.  HDP flamaları açıldı. Bizim şehrimiz hassasiyetleri yüksek olan bir yer. Ondan dolayı bu noktada da duyguları kabarık. Ekrem İmamoğlu’nun bu tarz provokatörlük yapacağına inandıkları için  şehrimiz gerildi.  Ekrem İmamoğlu bu gerilimle geldi, provokatörlük yaptı” diye konuştu.

‘Her bozkurt yapan bize oy verseydi iktidar olurduk’

Taş atanların  içinde MHP flamalı ve bozkurt işareti yapan kişiler olmasını ise Adem Yurdagül şöyle savundu:

“Biz şehrin her tarafında MHP flamaları astık. Olayın olduğu yere yakın bazı yerlerde MHP standları da olduğu için arkadaşlarımızın kolay şekilde bu flamalara ulaşma şansı var.  Ayrıca evinde arabasında MHP flaması olan arkadaşlarımız var.  Bugün her bozkurt yapan bize oy verseydi iktidar olurduk zaten.”

HÜDA PAR’dan Erzurum açıklaması

Saldırı girişiminde HÜDA PAR’lıların da olduğuna yönelik iddialar sonrası HÜDA PAR Sözcüsü Yunus Emiroğlu açıklama yaptı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Emiroğlu, “Günlerdir buldukları her fırsatta partimize sözlü ve fiili saldırılarda bulunulmasına; yalan, iftira ve tevziratlarla hedef gösterilmemize rağmen metanetimizi koruduk. Kurdukları tezgaha ve kirli oyunlara gelmedik. Hiçbir alakamız, ilgimiz olmamasına rağmen bugün Erzurum’da yaşananlarla yine bizi hedef gösterdiniz. Israrla bizi çekmeye çalıştığınız kirli tezgaha gelmeyeceğiz” diye yazdı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.