İmamoğlu AK Partili belediye başkanı ve CHP’nin adayı ile otopark açtı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti'li Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney ile birlikte otopark açılışı yaptı.

Siyaset 4 Şubat 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) temeli Mayıs 2015’te atılan, ancak 2018 yılında durdurulan projeler arasında yer alan “Beyoğlu Piyalepaşa Camii Önü Zemin Altı Otopark ve Çevre Düzenlemesi”ni tamamladı. Açılışa İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi (PM) Üyesi Mahir Yüksel, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve CHP Beyoğlu Belediye Başkan adayı İnan Güney katıldı.

Açılışta konuşan İmamoğlu yanına Haydar Ali Yıldız ve İnan Güney’i davet etti. “Bu fotoğraf önemli, bu çok kıymetli bir fotoğraf” diyen İmamoğlu, belediye başkanlığı makamının millete ait olduğunu söyledi.

Yıldız’ı davet ettiğini ve kendisinin bu daveti kabul ettiğini anlatan İmamoğlu, “Buradaki töreni biz yaparken, bizim görevimiz olan davet etme sorumluluğunu yerine getirmek. Biz, kendisini davet ettik. Kendisi gelmese bir anlamı olur muydu? Yine olmazdı. Güzel olan şey, onun da bu davete icabet etmesidir. Dolayısıyla karşılıklı bu nezaket, bu görüntü, toplumun arzu ettiği şeydir” dedi.

Seçimlerde İnan Güney’in kazanmasını gönülden istediğini belirten İmamoğlu, “Ama İnan başkan, hizmetiyle, projeleriyle yarışını ortaya koyacak. Haydar Ali Bey de kendi hizmetleriyle yarışını öne koyacak. Takdir kimin? Milletin. Bu kadar basit” diye konuştu.

İmamoğlu şöyle devam etti:

“Hiç kimse, kendine ait olan bir koltuğun mücadelesini vermiyor. Onun için manevi değerlerimizi, inançlarımızı, milli duygularımızı bu meselenin bir parçası yapmadan, hizmet odaklı, şehrini, insanını düşünen süreçleri ortaya koyarak hak eden kimse, o kazansın kardeşim. Bu kadar basit. Bu yönüyle ben bugün burada bu manzaranın varlığı için elbette ki iki başkana da teşekkür ediyorum. Ama özellikle davetimize icabet ettiği için, Beyoğlu Belediye Başkanı’mıza ayrıca teşekkür ediyorum.”

Yıldız da İmamoğlu’na ve Kadir Topbaş’a teşekkür etti, “Elbette ki insan esastır. İnsana hizmet esastır. İnsanların en iyisi, en hayırlısı; insanlara hizmet edendir. Anlayışımız budur. Şehirlerin de insanlar gibi, zamanla ihtiyaçları değişir. Bu bölgenin insanı olarak, burada bu otoparkın, bu meydanın düzenlenmesi çok önemliydi. Geçmişten bugüne bir projeydi” dedi.

Güney ise seçimleri kazandığında Beyoğlu’ndaki sorunları çözeceğini söyledi:

“Bu sokaklar, insana hizmet istiyor. Bu sokaklar, ‘Beton lobisine terk edecek bir metrekaremiz kalmadı’ diyor. Bu sokaklar kapalı otoparklar, kapalı pazar yerleri, çocuklarımıza yeşil alanlar, yaşlılarımızı sahille buluşturan projeler istiyor. Bu kadar yıldır belediyecilik hizmeti görmüş Beyoğlu’nun ilk kapalı pazar yerini açan sayın Ekrem İmamoğlu’na teşekkür ediyorum. Beyoğlulu komşularımızın takdiriyle hizmete geldiğimizde; Sayın Başkanımla, Beyoğlu’nun kentsel dönüşümünden tutun otopark sorununa, çocuklarımıza kreşinden sosyal yardımlara kadar, vatandaşın elini olabildiğince sıkıp, yüreğimiz yanında olacak.”

İmamoğlu’na sert çıkıp istifa eden İlgezdi, CHP’nin adayı Adıgüzel’i ağırladıİmamoğlu’na sert çıkıp istifa eden İlgezdi, CHP’nin adayı Adıgüzel’i ağırladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.