İmamoğlu’na sert çıkıp istifa eden İlgezdi, CHP’nin adayı Adıgüzel’i ağırladı

CHP Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’yi ziyaret etti.

Siyaset 31 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Onursal Adıgüzel(solda), Battal İlgezdi (ortada), CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın (sağda)

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan adayı Onursal Adıgüzel üç dönem belediye başkanlığı yapıp aday gösterilmeyince CHP’den istifa eden Battal İlgezdi’yi ziyaret etti.

Adıgüzel sosyal medya hesabından paylaştığı görüşmeye ilişkin fotoğrafa şu notu düştü: “İlçe başkanımız Celal Yalçın’la Ataşehir’e önemli hizmetleri olan Kurucu Belediye Başkanımız Battal İlgezdi’yi ziyaret ettik.”

İlgezdi ne söylemişti?

CHP’nin Ataşehir ilçesinde üç dönemdir belediye başkanı olan, dördüncü dönem için aday olup adaylığı kabul görmeyen Battal İlgezdi partisinin kararının ardından özellikle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na ateş püskürmüştü.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun partide MYK ve PM henüz toplanmadan Ataşehir’de belediye başkan adayı olarak kendisiyle yol yürümeyeceği kararını ilettiğini belirterek “İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu şahsımla ilgili hangi görev ve yetki ile böyle bir karar veriyor ve partimizin üst kurullarının karar alma yetkisini hangi hakla kullanıyor?” demişti.

​​​​​​​​​​​​​​İlgezdi “Cumhuriyet Halk Partisi’nin gerçek sahipleri ve kamuoyunun dikkatine” başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada 41 yıldır CHP ilçe başkanlığı, il yöneticiliği, il sekreterliği ve son olarak üç dönem Ataşehir Belediye Başkanı olarak partisinin bayrağını dalgalandırmaktan her zaman gurur duyduğunu dile getirmişti.

Gerek partisi gerekse şahsının yaptırdığı anketlerde açık ara önde olduğunu ifade eden ancak buna rağmen son yapılan kurultayda Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği için aday gösterilmediğini savunan İlgezdi aday gösterilmediği için değil partisinin kurumsal kimlik ve hiyerarşisini korumak adına istifa ettiğini kaydetti.

İlgezdi sonra katıldığı bir canlı yayında da “Mevkidaşım bana bunu tebliğ edemez. Parti buradan mı Ankara’da mı yönetiliyor karar versinler” demişti.

İlgezdi'nin hedefinde İmamoğlu var: PM'den önce benimle yol yürümeyeceğini söylediİlgezdi’nin hedefinde İmamoğlu var: PM’den önce benimle yol yürümeyeceğini söyledi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.