İmamoğlu mazbatasını aldı, makamında ailesiyle birlikte dua etti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu mazbata töreninde konuştu, iktidarın halkla inatlaştığını söyledi. Van'daki olaylara değinen İmamoğlu YSK'ya teşekkür etti. Mazbatasını alan İmamoğlu makam odasında ailesiyle birlikte dua etti.

Siyaset 4 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı

Yeniden İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Saraçhane’de düzenlenen mazbata töreninde konuştu. İmamoğlu 2019 seçiminde AA’nın veri akışını kestiğini ve sonrasında tekrarlanan seçimi hatırlattı. 23 Haziran 2019’da millet iradesini millet iradesini hiçe sayanların ders aldığını ama yeterince ders çıkartamadığını söyledi.

2019 yılında başlayan bu sürecin aralıksız devam ettiğini belirten İmamoğlu beş yıl boyunca engellenmeye çalışıldığını anlattı. “Pazar günü yapılan seçimde yalnızca bizim beş yıllık performansımız oylanmadı. Aynı zamanda hukuk ve demokrasi dışı yöntemlerle siyaseti dizayn etmeye çalışan, kendini milletin üzerinde gören anlayışın meşruiyeti de oylandı. Oylamanın sonucu ortadadır. Milletin iradesini beğenmeyip kendi isteklerini dayatanların halkın seçilmiş temsilcilerini yok sayıp engellemeye çalışanların, devletin, hukukun, yargının ve demokrasinin ayarlarıyla oynayanların milletin vicdanında yeri olmadığını milletimizin asil tavrı sandıkta tescil etmiştir” diyen İmamoğlu İstanbulluların kentin iradesine karşı uygulamaları kesin şekilde mahkum ettiğini vurguladı.

“Bir Cumhurbaşkanı, 17 bakan, medyanın yüzde 95’i seçimi kazanmak için her yolu mübah gören, anlamsız siyaset anlayışı bu seçim ile birlikte mahkûm olmuştur. Rakiplerini düşmanmış gibi gösteren o anlayış mağlup olmuştur” diyen İmamoğlu metro ve diğer yatırımların hayata geçmesi için gereken imzayı atmaktan kaçanların, yetkisini istismar edenlerin zihniyetinin de mahkum olduğunu sözlerine ekledi.

Ülkenin birçok yerinde çifte standart uygulandığını belirten İmamoğlu aldıkları mazbatanın diğer hukuksuzlukları görmelerini engellemeyeceğini söyledi. İmamoğlu “Kumpaslarla milletin iradesini gasp etme gayretleri ortaya konuyor ve devam ediyor. İstanbul’da kazandığımız Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da oyların tekrar sayılması ve bu konuda bence usulsüzce ve yapılan alınan kararlar bence asla amacını uygun olmayacak şekilde yürütülürken bizim ucu ucuna kaybettiğimiz Fatih’te, Arnavutköy’de yeniden sayım taleplerimizin hiç umursamadan hızla reddedilmesini İstanbul halkının iradesini gasp etme girişimi olarak değerlendireceğimizden kimse kuşku duymasın. Çifte standarttan vazgeçilmelidir” dedi.

İmamoğlu Van’da yaşananlar  (Van’daki olaylara ilişkin ayrıntılı haberimize bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz)  için de şunları söyledi:

“Milletimizin sandıkta ortaya koyduğu sağduyunun hükümet için de yol gösterici olmasını ve artık vatandaşla inatlaşmaktan kesinlikle vazgeçmelerini diliyorum. Fakat hemen seçim sonrasında yaşanan bir kısım olaylar maalesef bu durumu zayıflatıyor. Hukuk dışı uygulamalarla milletin iradesini yok sayma gayretlerine tanık oluyoruz. Bu bizi derinden üzüyor. Siyasi maksatlı yargı kararlarıyla demokrasiye darbe vurulmak istendiğini görüyoruz. Asla unutulmamalıdır ki; milli iradenin üstünlüğü Cumhuriyetimizin üzerinde yükseldiği temel değerlerden asla vazgeçmeyeceğimiz prensiplerden biridir. Seçim gecesi söylenenlerin tersine Van’da gereksiz bir gerilim hak gaspı çabalarına girildiğini üzülerek gördük. Ne mutlu ki YSK görevini yaptı. Teşekkür ederiz.”

AK Parti’den CHP yönetimine geçen Tuzla’da geçmiş dönem başkanı Şadi Yazıcı’nın seçimden hemen sonra 2 Nisan günü 62 milyon liralık ihale yaptığını söyleyen İmamoğlu bu duruma tepki gösterdi. “İBB müfettişlerini görevimi devralır almaz hemen görevlendirdim ihaleyi veren de alan da rahat olmasın, bire bir takip edeceğimi buradan söyleyeyim” diyen İmamoğlu “Belediye Başkanı’nın yapmaya çalıştığı başka işler de var. Çok acayip şeyler deniyor panikle” diye konuştu.

Makamında ailesiyle birlikte dua etti

Mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu makam odasında ailesiyle birlikte dua etti.

Erdoğan’dan Van protestoları yorumu: Sokakları karıştırma niyeti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.