İmamoğlu seçim gezisinde, hedefi gençler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kırklareli ve Edirne'de gençlere seslendi ve "Ben sırtımı size yasladım" dedi. Gençlerin dünyadan alacağı çok şey olduğunu söyleyen İmamoğlu, hayallerini ise Türkiye'de gerçekleştireceklerini söyledi.

Siyaset 31 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Millet İttifakı’nın seçimi kazanması durumunda Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacağı açıklanan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, il il geziler gerçekleştiriyor. İmamoğlu’nun gittiği etkinliklerde özellikle gençlere seslenmesi dikkat çekiyordu, dün ziyaret ettiği iki kentte bu tutumu iyice belirginleşti.

İlk olarak Kırklareli’de halka seslenen İmamoğlu, gençlerin aklıyla yola çıktığını söyledi ve “Gençlerimiz konuşacak, gençlerimiz fikirlerini istediği her yerde söyleyecek. Onlar özgürleştikçe üretecekler, memleketin en yaratıcı unsurları olacaklar” dedi. Üniversitelerin uzaktan eğitime geçmesine Kırklareli’de de tepki gösteren İmamoğlu, “Bu memlekette üniversiteler niçin kapalı, aklınız alıyor mu? Gençlerin eğitim alamaması için karar alacak kadar gözleri kararmış insanlardan bu memleket kurtulsun diye yola çıkıyoruz” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin gözde üniversiteleri olan İTÜ, ODTÜ ve Boğaziçi Üniversitesi örneklerini veren İmamoğlu, bu okulların hak ettikleri yere gelmeleri için çabaladıklarını da sözlerine ekledi.

Kırklareli’nin ardından Edirne’de de gençlere ilişkin açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gençlere ücretsiz pasaport vereceğine yönelik açıklamalarını hatırlattı. “Bizim gençlerimiz dünyadan çok şey alacaklar ama hayallerini bu ülkede yaşayacaklar. Ben sırtımı size yasladım sevgili gençler” diyen İmamoğlu, üniversite kapılarında TOMA’nın beklemediği, hocaların baskı altında olmadığı, herkesin fikrini özgürce söyleyebileceği bir memleketi var etmenin mümkün olduğunu söyledi.

İmamoğlu’ndan Ümraniye’de seçim mesajı: ‘Her şeyi ben bilirim’ diyen kimse olmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.