İmamoğlu: İstanbul yolcuğumuz kesin, parti içinde de düşüncelerimiz var

Hafta içinde ‘İstanbul’a mühürlüyüm’ açıklaması yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu kez İstanbul için daha net konuştu. Hacıbektaş’ta ‘İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemli bir yolculuktur’ dedi. İmamoğlu, Kurultay süreci ile ilgili de ‘parti hukuku’ çerçevesinde adımlar attığını belirtti.

Siyaset 19 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası başlattığı değişim tartışmasına hafta içinde yaptığı ‘İstanbul’a mühürlüyüm’ açıklamasıyla yeni bir boyut kazandırdı. İmamoğlu, konuşmasında yeniden İBB Başkanlığına aday olacağını ima etti ama CHP içindeki genel başkanlık tartışmasından da uzaklaşmadı.

İmamoğlu’nun, “İstanbul için yola çıkıyorum.” açıklamasından sonra CHP Grup Başkanı Özgür Özel’den de dikkat çeken mesajlar geldi. İsmi genel başkan adayları arasında geçen Özel, “İmamoğlu ile ortak bir hayalimiz var” dedi. Bu açıklama Özel’in Genel Başkan adayı olup, İmamoğlu’nun yeniden İBB Başkanlığına aday olacağı şeklinde yorumlandı. Nihai olarak İBB’yi yeniden kazanmanın İmamoğlu’nu 2028’de Cumhurbaşkanı adaylığına götüreceği görüşü ağırlık kazandı.

İmamoğlu'nun tam ne dediğini anlamak zor: Genel başkanlıktan vazgeçti, İstanbul'da karar kıldı galibaİmamoğlu’nun tam ne dediğini anlamak zor: Genel başkanlıktan vazgeçti, İstanbul’da karar kıldı galiba

İmamoğlu, 60. Ulusal 34. Uluslararası Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri ve Kültür Sanat Etkinlikleri’ne katılmak üzere bulunduğu Hacıbektaş’ta, hafta içinde yaptığı açıklamayı detaylandırdı.

İmamoğlu, bir soru üzerine “Siyaset şu anda anlamlı değil. Zaten bütün açıklamalarımı tane tane, net olarak yaptım. İstanbul yolculuğumuz kesindir ve çok önemli bir yolculuktur. Elbette de parti içinde de düşüncelerimiz var. Bu düşüncelerin karşılığını yerine getirmek, partimizi daha iyi bir geleceğe taşımak adına da fikirlerimiz var. Bu fikirlerimizi parti hukukuna, parti ahlakına uygun bir biçimde temsil etmeye ve mücadelesini vermeye devam edeceğim” dedi.

Ulaşım yatırımları için Bakan Şimşek’ten onay aldıklarını duyurdu

Öte yandan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, kentin ulaşım yatırımları için ihtiyaç duydukları dış kredilere hazine onayı verdiğini duyurdu. Onay verilen 4 projeyi sosyal medya hesabından paylaşan İmamoğlu, Bakan Şimşek’e teşekkür etti.

İmamoğlu, onay verilen projelerin, “M7 Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun yapımı, M12 Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu/300 metro aracı, M4 Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı Metrosu/100 metro aracı, T4 Topkapı-Mescid-i Selam Tramvayı/34 tramvay aracı” olduğunu belirtti.

İmamoğlu’nun ‘2019 ittifakı’ çıkışını Sırrı Sakık’a sorduk: Ne yürekleri yetti ne de birikimleriİmamoğlu’nun ‘2019 ittifakı’ çıkışını Sırrı Sakık’a sorduk: Ne yürekleri yetti ne de birikimleri

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.