İmamoğlu Roma gezisi eleştirilerine yanıt verdi: Eksiğimiz varsa bakarız, bir daha yapmayız

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil" sözlerine yanıt verdi.

Siyaset 22 Mayıs 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu kendisini Roma gezisi üstünden eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.
Anadolu ve Avrupa Yakası Toplu Park Açılış Töreni’ne katılan İBB Başkanı İmamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Erdoğan’ın “Belediyelerin görevi gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil” sözlerine “Ekonomiyle uğraşsın” dedi.

Devamında yaptığı yeni bir açıklamayla geziyle ilgili eleştirilere yanıt veren İmamoğlu “Avrupa’da bu İstanbul tarihinde ilk kez yapılıyor. İlk defa İBB’nin kendi bütçesi ile gazetecileri getirdiğimiz bir organizasyondu. Görev süremiz boyunca ilk kez böyle bir organizasyon gerçekleştirdik. Bundan daha doğal bir şey yok. Eleştirileri dinliyoruz. Eksiğimiz varsa bakarız, bir sonrakinde yapmayız. Bunu yüzlerce kez yapan gazetecilerin buna dönük haberler yapmasını da hayretle izliyorum” dedi.

İmamoğlu “Kendisine bilgi veren kimse, onun aklına İtalya ve Roma deyince şarap geliyor muhtemelen ya da akşamdan kalma” dedi.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısından sonra açıklama yapmıştı.

İmamoğlu’nu eleştiren Erdoğan İBB Başkanının gazetecilerle katıldığı Roma gezisini hatırlatmıştı.

Erdoğan “Kimse kusura bakmasın; belediyelerin görevi, kamusal alanda içkiyi özendirici işler yapmak, gazetecileri özel uçaklar tutup şarap festivallerine götürmek değil, insanları alkol belasından uzak tutmaya çalışmak olmalıdır. Biz bunların hiçbirini masum adımlar olarak değerlendirmiyoruz” demişti.

Erdoğan'ın gündemi: En az üç çocuk şart; Eurovision toplumsal yozlaşmanın Truva atıErdoğan’ın gündemi: En az üç çocuk şart; Eurovision toplumsal yozlaşmanın Truva atı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.