İmamoğlu yine ‘değişim’ dedi, Özel ise ‘adaylığa daha yakın’

CHP 100. yaşını değişim tartışmaları eşliğinde kutlamaya devam ediyor. Kılıçdaroğlu ‘değişimi’ anmadı, İBB için tekrar aday olacağını ilan eden İmamoğlu, yine ‘değişim’ konuşması yaptı; Özgür Özel ise ‘artık adaylığa daha yakınım’ dedi.

Siyaset 11 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

CHP’de parti kuruluşunun 100.yıl etkinlikleri coşkudan çok değişim tartışmalarıyla sürüyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, rotasını belediye başkan adaylığına çevirdi. Ancak CHP için değişim vurgusunu sürdürüyor. İmamoğlu, “CHP mutlak bir değişim göstermek zorundadır” ifadelerini kullandı. Kurultayda genel başkanlık adaylığı için ismi geçen CHP Grup Başkanı Özgür Özel ise bir tutum belgesi hazırlığında.

İmamoğlu: Bunu kabullenemiyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin 100’üncü yaşı için düzenlenen programda konuştu.

Değişim tartışmaları ilk başladığında adaylık için öne çıkma sinyalleri verdikten bir süre sonra rotasını belediye başkan adaylığına çeviren İmamoğlu, uzun süre sonra bir kez daha ‘değişim’ dedi. “Vatandaşımıza iktidarın değişebileceği inancını veremeyen bir muhalefetle ve ne yazık ki bunun ana unsuru olarak CHP ile giriyoruz cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına. Ben bunu kabullenemiyorum. İktidar olmayı başaramamış isek o suçun bir ölçüde ortağı da biziz demektir. CHP mutlak bir değişim göstermek zorundadır” ifadelerini kullandı.

Özel, tutum belgesi hazırlığında

Kurultayda aday olacağı konuşulan CHP Grup Başkanı Özgür Özel de yakın zamanda bir tutum belgesi açıklamaya hazırlanıyor. Özel, “Şimdi yaşadığımız süreç beni adaylığa o günden daha fazla yaklaştırdı. Bu işin sonunda bir adaylık olursa o özgüvenim, o inancım, o kararlığım var” açıklamasında bulundu.

Çok konuşulan sızdırılan Zoom toplantısına katılan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan da katıldığı bir televizyon programında Özel’e destek verdi. Tezcan, “Kurultaydan değişim çıkar. İyi bir genel başkan olur” dedi.

Kılıçdaroğlu, dün partisinin Ankara etkinliğinde yaptığı konuşmada ‘değişim’e hiç değinmeden “CHP hiçbir zaman parti içi tartışmalardan kaçmamıştır ve bu tartışmalar partiyi her zaman güçlendirmiştir” ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun bir günü: Tanrıkulu'na sahip çıkmadı, Yavaş'ın adaylığını ilan ettiKılıçdaroğlu’nun bir günü: Tanrıkulu’na sahip çıkmadı, Yavaş’ın adaylığını ilan etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.