CHP’den sendikalara destek: 1 Mayıs için Taksim Meydanı çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer 1 Mayıs İşçi Bayramı için çağrı yaparak "Taksim Meydanı'nın tarihine ve değerine uygun şekilde emekçilere açılmasını istiyoruz" dedi.

Siyaset 18 Nisan 2024
Gamze Taşçıer

Cumhuriyet Halk Partisi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer 1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili açıklama yaptı.

Taşcıer “İki hafta sonra takvimler 1 Mayıs’ı gösterecek. Bu 1 Mayıs’ı da emekçiler, düşük ücretler, aşırı çalışma, açlık sınırında hayatta kalma mücadelesi ve sendikal örgütlenme hakkına olan saldırılarla dolu bir ortamda karşılıyor. İşçisi mutsuz, memuru mutsuz, beyaz yakalısı, mavi yakalısı, gri yakalısı mutsuz. Türkiye’de emeğiyle, alın teriyle geçinen herkes mutsuz. Çünkü hiç kimse emeğinin karşılığını hak ettiği derecede aldığını düşünmüyor. Enflasyon durdurulamadığı için olan yoksula, orta gelirliye oluyor. Birileri daha da zenginleşirken, orta gelirliler yoksulluğa, yoksullar açlığa sürükleniyor. Tarihimizin gördüğü en büyük servet transferi projesiyle on milyonlar kazanımlarını bir avuç kaymak tabakaya kaybediyor” dedi.
Gamze Taşçıer, “Keşke 1 Mayıs kutlanabilecek bir bayram olsaydı, ama Türkiye’de maalesef buna çok uzağız. 1 Mayıs bizler için bir mücadelenin sembol günü, hak aramanın, sesini bir olup duyurmanın, birlik olmanın, dayanışmanın günü. Böylesi sembol bir günün, elbette bizler için sembol bir de mekânı var, o da Taksim Meydanı. 77 Kanlı 1 Mayıs’ı hiç birimiz unutmuyoruz. Karanlık odaklar tarafından katledilen insanlarımızı anıyoruz” dedi.

DİSK kararını açıkladı: 1 Mayıs'ta yüzümüzü Taksim'e dönüyoruzDİSK kararını açıkladı: 1 Mayıs’ta yüzümüzü Taksim’e dönüyoruz

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.