İmamoğlu rakiplerine seslendi: Bizim projelerimizi anlatmanız sorun değil

Bağcılar'da konuşan İBB Başkanı İmamoğlu sosyal destekleri altı kat arttırdıklarına vurgu yaparak “Yürekleri yetiyorsa, açıkçası gelsinler, o gün söylediği yalanları, Bağcılar sokaklarında, pazarlarında, meydanlarında tekrar etsinler" dedi.

Siyaset 7 Mart 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Ekrem İmamoğlu.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Bağcılar Sosyal Yaşam Merkezi’nin ilk etabını hizmete açtı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve CHP Bağcılar Belediye Başkan adayı Cem Kılıç’ın eşlik ettiği İmamoğlu bünyesinde Yuvamız İstanbul Kreşi ve Engelli Rehabilitasyon Merkezi’ni barındıran tesisin açılış töreninde bir konuşma yaptı.

Bağcılar özelinde metro yatırımlarından kentsel dönüşüme, sosyal hizmet alanlarından İSKİ’nin alt ve üst yapı yatırımlarına yaptıkları çalışmalardan örnekler veren İmamoğlu “Onun için 2019’da, hatırlayın, ‘İmamoğlu sosyal destekleri kesecek’ yalanını söylemişlerdi. Bizim sergilediğimiz halkçı belediyecilik karşısında, bugün suspus oldular. Hatta bizim halkçı faaliyetlerimizi ve politikalarımızı kendi projeleri şeklinde, sanki yokmuş gibi anlatıyorlar. Olsun. Ben zaten diyorum, ‘Bizim projelerimizi herkes, ağzı dolu dolu anlatabilir. Çünkü bizim projelerimiz, zaten millet için. Yani bir parti projesi vesairesi gibi tanımlanmaz. Kişiye ait proje gibi tanımlanmaz. Millete ait, halka ait proje olarak tanımlanır” dedi.

‘Yürekleri yetiyorsa açıklasınlar’

Yaptıkları yardımları anlatan Ekrem İmamoğlu “O bakımdan yürekleri yetiyorsa, açıkçası gelsinler, o gün söylediği yalanları, Bağcılar sokaklarında, pazarlarında, meydanlarında tekrar etsinler. Yapamazlar. Gelsinler; Anne Kart kullanan, sadece Bağcılar’da tam 32 bin 328 anneye söylesinler. Bir diyecekleri varsa, yürekleri yetiyorsa, gelsinler Bağcılar’da evlerine tam 2.000.000 litre süt ulaştırdığımız, 18 bin 406 çocuğumuza ve onun annesine, babasına desinler ne diyeceklerse. Diyemezler. Bağcılar Kent Lokantamızdan hizmet almış, tam 311 bin 795 vatandaşımızın karşısına geçip, ‘İmamoğlu sosyal destekleri kesti’ desinler, diyebiliyorlarsa. Yürekleri yiyorsa. Buyursunlar; karşılıksız burs verdiğimiz Bağcılar’daki binlerce üniversite öğrencisinin yüzüne desinler” diye konuştu.

İmamoğlu’ndan AK Partililere: İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verinİmamoğlu’ndan AK Partililere: İnancınız üzerinden siyaset yapanlara cevabı siz verin

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.