İmamoğlu’ndan ‘Erdal Beşikçioğlu’ açıklaması: ‘Erdal Başkanımızın yanındayız’

 Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun da aralarında bulunduğu 40 kişi bu sabah tutuklandı. Tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu karara tepki gösterdi.

Siyaset 3 Ağustos 2026

Ankara’da CHP’li Etimesgut Belediyesi’ne yönelik “yolsuzluk” soruşturması kapsamında gözaltına alınan Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun da aralarında olduğu 55 kişiden 40’ı tutuklandı. Dört kişi de adli kontrolle serbest bırakıldı.

Tutuklama kararının ardından Silivri’de tutuklu bulunan seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan tepki geldi.

İmamoğlu “Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi” hesabından paylaşılan mesajında “Peşi sıra gelen operasyonlar seçilmiş belediye başkanlarını değil; sandığı, demokrasiyi ve millet iradesini hedef almaktadır. Sandıkta kazanamadıklarını yargı eliyle değiştirmeye çalışan anlayış bu kez de Erdal Beşikçioğlu’nu hedef aldı. Milletin iradesi yargı operasyonlarıyla teslim alınamaz. Erdal Başkanımızın yanındayız” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Etimesgut Belediye’sine yönelik 30 Temmuz Perşembe günü sabah saatlerinde operasyon düzenlenmişti.

Operasyon kapsamında Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikcioğlu, Belediye Başkan Yardımcıları M.K., T.Ö., İ.B.B., ve A.A.’nın da aralarında olduğu 55 kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında Sosyal Yardım İşleri Müdürü, Mali Hizmetler Müdürü, İmar ve Şehircilik Müdürü, Destek Hizmetleri Müdürü, Zabıta Müdürü, Emlak ve İstimlak Müdürü, Fen İşleri Müdürlüğü İhale Şefi, Belediye Başkanı danışmanı ve koruması, İhale ve muayene kabul komisyonlarında görevli personel, mühendisler, Belediye iştiraki Etimkent AŞ.’nin genel müdürü ve yönetim kurulu üyeleri, belediye personeli ve eski belediye çalışanları, bazı siyasi parti yöneticileri ve belediye meclis üyeleri, belediye ile iş yapan firma yetkilileri ve bir iş takipçisi olduğu öğrenilmişti.

Soruşturma kapsamında belediyeyle iş ilişkisi bulunduğu değerlendirilen çeşitli firmaların yetkilileri hakkında da işlem yapılmıştı.

Belediyede ve şüphelilere ait 56 ikamet, 15 iş yeri ve 41 araçta arama ve el koyma işlemleri gerçekleştirilmişti.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.