İmamoğlu’ndan ikinci tur için ‘final maçı’ benzetmesi: Onlara haddini bildireceğiz

İBB Başkanı İmamoğlu dün Maltepe ve Silivri’de kalabalık halk buluşmaları düzenledi. İmamoğlu ikinci tur seçimleri için ‘Maç 0-0. Final maçı haftaya’ yorumu yaptı. İlk turdan ders aldıklarını belirten İmamoğlu, “Onların yalanlarına, iftiralarına net cevapları vereceğiz, onlara haddini bildireceğiz”

Siyaset 22 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu dün önce Maltepe Sahil Etkinlik Alanı’nda Demokrasi Neferleri buluşmasına katıldı. İmamoğlu’nun ikinci durağı ise Silivri oldu. Her iki  mitingde de yoğun kalabalık dikkat çekti.

Maltepe’deki konuşmasında ikinci tur için 28 Mayıs’ta 0-0 başlanacak diyen İmamoğlu, “Yani asıl seçim haftaya, final maçı haftaya” dedi. Sandık güvenliği için de çağrı da bulunan Ekrem İmamoğlu, “Onların sandık başı numaralarını da biliyoruz. Onların Anadolu Ajansı numaralarını da biliyoruz. Onlar bize sökmez. Onun için biz hakkın ve haklının değil, güçlünün yanında olduklarını biliyoruz ” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu ilk tura bakarak ‘öndeyiz’ ya da ‘eyvah gerideyiz’ demenin yanlış olacağını vurguladı, “Doğru olan nedir? ‘İlk turdan ders aldık, ona göre bu süreçte ne gerekiyorsa yapacağız’ demektir. Bizler Türkiye’nin değişim isteyen tüm güçleri olarak o dersi sonuna kadar aldığımızı düşünüyorum. Ana husus şudur, bir kirletme politikası uygulanmıştır. Bir yalan ve iftira politikası uygulanmıştır. Ve bu politikaya karşı edebimizle, ahlakımızla evet biraz biraz suskun kalmışızdır. Ama biz artık onların yaptığı gibi yalanı, iftirayı konuşmayacağız. Asla! Bizim ahlakımız ona müsaade etmez. Ama onların yalanlarına, iftiralarına net cevapları vereceğiz, onlara haddini bildireceğiz” dedi.

İmamoğlu sandık güvenliği için seçmenlere çağrı yaparak “Her bir oyun bize seçimi kazandıracak o kritik oy olduğunu bilerek hareket edeceğiz. Vatandaşımızın her bir oyu namusumuzdur. Onun için mücadele edeceğiz” dedi.

İmamoğlu ardından Silivri Halk Buluşması’na katıldı. İmamoğlu burada yaptığı konuşmada 28 Mayıs’ta aklın ve vicdanın kazanacağına inandığını söyledi.

Konuşmasında, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesinin ülkeye denge getireceğinin altını çizen İmamoğlu, örnek olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni gösterdi.

Cumhurbaşkanlığında 2. tur, Meclis’te Cumhur İttifakıCumhurbaşkanlığında 2. tur, Meclis’te Cumhur İttifakı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.