İmamoğlu, Paris eleştirilerine tepkili: Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2024 Olimpiyat Oyunları'nı Paris'te takip etmesi üzerinden gelen eleştirilere yönelik açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, 'Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok' dedi.

Siyaset 10 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Paris’te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları’nı takip etmesi üzerinden gelen eleştirilere yanıt verdi. Paris ziyareti nedeniyle hedef alınan İmamoğlu bazı çevrelerce İstanbul’daki görevlerini aksattığı ve şehri ihmal ettiği öne sürülerek eleştirildi.

İmamoğlu, İBB iştiraki İstanbul Konut İmar Plan Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin (KİPTAŞ) Kartal’daki temel atma töreninde yaptığı konuşmada bu eleştirilere sert bir şekilde yanıt verdi. İmamoğlu, Paris’teki dört günlük ziyaretinin amacının İstanbul’u tanıtmak ve 2027 Avrupa Oyunları’nın İstanbul’da düzenlenmesine yönelik çalışmaları desteklemek olduğunu belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“4 gün Paris’teydik. Olimpiyat oyunlarını izledik. Biz orada hem İstanbul’u tanıtmak, anlatmak için bulunurken, burada dakika dakika ne yaptığımıza ilişkin iftiralarla karşı karşıya kaldık. Bu lafların geçerliliği yok. Biz orada da ne yaptığımızı biliyoruz, burada da ne yaptığımızı biliyoruz. Bu kirli dili kullananlara milletimiz gerekli dersi verip, bulundukları yerden yollayanlara kadar doğruları anlatmaya devam edeceğiz. Biz işimize bakıyoruz. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yok.”

Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Paris yolcusuÖzgür Özel ve Ekrem İmamoğlu Paris yolcusu

İmamoğlu, İstanbul’da yapılacak 2027 Avrupa Oyunları’na da dikkat çekerek, bu tür uluslararası organizasyonların İstanbul ve Türkiye için önemine vurgu yaptı. Eleştirilerin, İstanbul’un uluslararası alandaki tanıtımını hedef aldığını belirten İmamoğlu, bu tür saldırılara rağmen çalışmalarına kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

İmamoğlu’nun Paris ziyareti ve bu ziyarete yönelik eleştiriler, İBB Başkanı’nın daha önce de sıkça karşılaştığı türden siyasi tartışmaların son örneği olarak gündemdeki yerini koruyor.

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İmamoğlu’nu şu sözlerle eleştirdi:

“Ülkenin kaynaklarıyla ilgili cümle kurulacaksa eleştirilmesi gereken halkın parasını har vurup harman savuran müsriflerdir. SGK’ya borç ödemeye millete hizmet etmeye gelince kasada para yok. Paris’te keyif çatmaya gelince paranın sınırı yok. Bunun takdirini de milletime bırakıyorum.”

İmamoğlu bakanlığa seslendi: Bunları imzalayın, vıdı vıdı etmeyelimİmamoğlu bakanlığa seslendi: Bunları imzalayın, vıdı vıdı etmeyelim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.