İsrail’e domates satan Saadet Partili İlçe Başkanı görevden alındı

İsrail'e domates sattığı iddia edilen Saadet Partisi'nin Mersin Erdemli İlçe Başkanı gece yarısı yazısıyla görevden alındı. Ticareti gazeteci Metin Cihan ortaya çıkarmıştı.

Siyaset 22 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Domatesler İsrail'e Mersin'den gitmiş.

İsrail’in Gazze’deki insanlık dışı saldırıları devam ediyor. İsrail saldırganlığına karşı batılı büyük şehirlerde yüzbinlerce kişilik protestolar düzenlenirken Türkiye’deki tepkiler sönük kalmıştı. Saadet Partili Hasan Bitmez ise Meclis Genel Kurulu’nda 12 Aralık’ta konuşma yaparken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmişti. Hasan Bitmez yaptığı son konuşmada Gazeteci Metin Cihan’ın paylaşımlarını göstererek İsrail ile yürütülen ticarete ve gemilerle taşınan malların kimlere ait olduğuna dikkat çekmişti.

İsrail ile ticaret yapan firmaları ve gemi sahiplerini tek tek deşifre eden gazeteci Metin Cihan’ın son paylaşımı ise İsrail’e domates satan bir Saadet Partili hakkındaydı.

Metin Cihan, İsrail basınından bir haber ve video paylaşarak Türkiye’den giden ve İsrail askerleri için gönderilen domateslerin, göçmen işçiler tarafından İsrail markalı kartonlara aktarıldığını, “Böylece bu ticareti orada da gizli tutmaya çalışıyorlar” diyerek paylaştı. Metin Cihan, yaptığı araştırmayla domatesleri Türkiye’den gönderen firmayı da belirlediğini aktardı, “Biraz hayal kırıklığı yaşadığımı itiraf etmeliyim. İhracatçı şirketin sahibi, Saadet Partisi Mersin Erdemli İlçe Başkanı ve milletvekili adayı çıktı. Hayal kırıklığı dememin sebebi, Saadet Partisi’nin bu ikiyüzlü ticarete samimiyetle karşı çıktığını düşünüyor olmam. Bu konuda bir açıklama yapacaklarını umuyorum. yanlışım varsa düzeltirler” dedi.

Perşembe saat 17.47’de yapılan bu paylaşımdan 4 saat sonra Saadet Partisi’nden dikkat çekici bir adım geldi. Önce Saadet Partisi Mersin İl Başkanı Mehmet Polat, “Gördüğümüz lüzum üzerine Erdemli İlçe Başkanımız Nurbaki Şahin ilçe başkanlığı görevinden alınmıştır” diyerek görevden alınma yazısını paylaştı.

Ardından da Saadet Partisi Genel Merkez Başkanlık Divanı Üyesi Fesih Bozaslan “Müsamaha gösterilmedi ve gereği hemen yapıldı. Filistin hepimizin hassasiyetidir” diyerek görevden alma yazısını paylaştı.

Saadet Partisi ‘Allah’ın gazabı’nı affetmiyor: Ortaya çıkarılmalıSaadet Partisi ‘Allah’ın gazabı’nı affetmiyor: Ortaya çıkarılmalı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.