İstanbul 7 Mayıs cehennemini yaşamayacak: CHP mitingi bir gün geri çekti

Millet İttifakı adayı Kılıçdaroğlu ile Cumhur İttifakı adayı Erdoğan’ın İstanbul mitingleri aynı gün ve aynı saatte yapılacaktı. Mitingler için kapatılacak yollar, oluşacak insan trafiği düşünüldüğünde “İstanbul cehennemi yaşayacak” yorumları yapıldı. Neyse ki CHP mitingi bir gün erkene alındı.

Siyaset 2 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Seçimlere sayılı günler kala cumhurbaşkanı adayları büyükşehir mitinglerine başladı. İttifaklar için mitinglerin en önemli durağı ise 11,3 milyon seçmeni ve 16 milyondan fazla nüfusuyla İstanbul. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhur İttifakı’nın adayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul mitinglerinin çakışması, dikkatleri tümüyle buraya çekmişti. Kılıçdaroğlu’nun Maltepe Orhangazi Şehir Parkı’nda, Erdoğan’ın ise Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde düzenlenmesi planlanan mitingleri için 7 Mayıs seçilmişti. Üstelik mitinglerin saati de çakışıyordu.

Kılıçdaroğlu’nun miting tarihini öne çekmesiyle bu çakışma engellenmiş oldu.

İstanbul’da büyük restleşme: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun mitingi çakıştıİstanbul’da büyük restleşme: Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun mitingi çakıştı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından mitingin 6 Mayıs’a alındığını duyurdu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.