İstanbul adayları arasında ‘köfteci’ polemiği

AK Parti adayı Murat Kurum’la İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki köfteci polemiği sürüyor. İmamoğlu’nun “Keşke o da köftecilik yapsaydı, hayatı öğrenirdi” sözlerine yanıt veren Kurum “Vaatlerini unutuyor ama köfteci anılarını unutmuyor” dedi.

Siyaset 22 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Seçime sayılı günler kala AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Maltepe’deydi. Mevcut İBB yönetimine yüklenen Kurum, “Geride bıraktığımız beş yılda şunu net bir şekilde gördük. İstanbul liyakatsizliğin kurbanı olmaktadır. İstanbul, beceriksizliğe mahkûm edilmektedir. Oysaki İstanbul’umuz, ihmale gelmez. İstanbul’umuz, sorunlarına çözüm bulunmasını ister. Hepimiz biliyoruz ki, gerçek belediyecilik, önce vatandaşımızın gönlünde olmaktır, hanesinde olmaktır, yanı başında olmaktır. Onun dertleriyle dertlenmek, sorunlarını çözmektir. Çözünceye kadar da yanı başından ayrılmamaktır. Kardeşlerim, işte bunu en iyi bilen, en iyi yapan kimdir? AK Parti teşkilatlarıdır. AK Parti kadrolarıdır. Cumhur İttifakı belediyelerimizdir. Ama merak etmeyin. Biz sizlerle el ele, omuz omuza vererek İstanbul’umuzu son beş yıllık fetret döneminden mutlaka ve mutlaka çıkartacağız. Sözümüz sözdür, İstanbul’umuzun yeniden yükselişini hep birlikte başlatacağız” dedi.

İçişleri Bakanı da sahada: Murat Kurum için oy istediİçişleri Bakanı da sahada: Murat Kurum için oy istedi

Maltepelilerin kentsel dönüşüm taleplerinin yerine getirilmediğini söyleyen Kurum, “Ne İstanbul’a ne Maltepe’ye dair tek bir çivi çakmadılar. ‘Her yıl 20 bin, 5 yılda 100 bin konut dönüştüreceğiz’ dediler, deprem dönüşümü mecliste görüşülürken zoom toplantılarında CHP’yi dizayn etmeye çalıştılar. Beş yıldır yapmadıkları gibi şimdi de utanmadan sıkılmadan milletimizin karşısına çıkıp; ‘125 bin konutta dönüşümün önünü açacağız’ diyorlar. Beş yıldır dönüşüm namına tek bir adım atmayan sizsiniz! Deprem dönüşümüne gerek yok diyen sizsiniz. Depreme dayanıksız binaları yenilememize karşı çıkan, bunun için de projelerimizi iptal ettirmek için mahkeme mahkeme dolaşan sizsiniz” diye konuştu.

Kurum, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dün girdiği köfteci polemiğini de sürdürdü. Kurum’un “Sen git köfte dükkanı yönet” sözlerine İmamoğlu “Keşke o da benim yaşımda, 21 yaşında köfteci dükkanı çalıştırsaydı, kıymanın ne olduğunu bilirdi, etin ne olduğunu bilirdi. Pazarcının, marulun, salatanın nasıl yapıldığını, bulaşığın nasıl yıkandığını bilirdi. Bunları bilmediği için, hayatı öğrenmediği için, hayatı bilmediği için… Şu anda aslında hayatının en büyük hayat dersini veriyoruz ona, hep birlikte. Hayatı öğreniyor” diye yanıt vermişti.

Kurum Maltepe’deki konuşmasında “Ulaşımla ilgili verdikleri vaatleri bile hatırlamıyorlar. Ama 30 yıl önce köftecideki köfte hikayesini çok iyi hatırlıyorlar. Çünkü İstanbul’a ilişkin bir hayalleri ve dertleri yok. Çünkü İstanbul’u bir rant olarak görüyorlar. Kırklareli başkanına diyorlar ki ‘sen aday olma, biz sana İstanbul’dan makam verelim, bizim önümüze geçme’ diyorlar. Bu anlayış İstanbul’u nereye götürür? Bunların yaptığı anca İstanbul’un kaynaklarını israf etmek, geleceğini ihmal etmek, buranın kaynaklarını, paralarını israf ederek kendi geleceklerini inşa etmek için kullanıyorlar. Görüntülere de yansıyor, balya balya paralarla fotoğraf veriyorlar. Kule yapıyorlar. Milletine hizmet etsene, Maltepe’nin otobüs eksiğini gidersene, Maltepe’nin beklediği kentsel dönüşümü yapsana. Yapmazlar çünkü İstanbul’dan bir haberler” dedi.

Murat Kurum’un ‘sekiz km metro’ iddiasını Erdoğan da tekrarladıMurat Kurum’un ‘sekiz km metro’ iddiasını Erdoğan da tekrarladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.