İstanbul’da itiraz tartışması: Ak Parti’nin itirazına onay, CHP’ninkilere ret

CHP’nin kazandığı İstanbul Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılacak. CHP’nin bir ilçeye itirazına ret geldi, üç ilçe için talepleri ise henüz yanıtsız. İmamoğlu YSK’yı taraflı davranmakla suçluyor.

Siyaset 3 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

İstanbul’da ilçe seçimleri konusunda hâlâ tartışmalar var. CHP’nin adayı Hakan Bahçetepe’nin yüzde 40.45 ile kazandığı Gaziosmanpaşa’da oylar yeniden sayılacak. CHP’ye göre Ak Parti Beykoz’da da yeniden sayım istiyor. Buna karşılık CHP’nin İstanbul’da oyların yeniden sayılmasını istediği ilçeler de var.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu YSK’nın aldığı bu kararı diğer illerde kendilerinin yaptığı itirazlara gelen cevaplarla birlikte değerlendirdi ve ateş püskürdü.

‘Mertçe yönetmemekte kararlılar’

Ekrem İmamoğlu karara tepki göstererek şu açıklamayı yaptı:

“Görünen o ki iktidar demokratik süreçleri mertçe yönetmemeye kararlı. Seçimi CHP’nin kazandığı Gaziosmanpaşa ilçemizde baskılarla tüm oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Bizim bu talepte bulunduğumuz Ümraniye ilçemizde ise talep reddedildi. Pendik, Fatih, Arnavutköy ve Bahçelievler ilçeleri için ise taleplerimize henüz karar çıkmadı. İlçeyi kazanan AK Parti olunca tekrar oy sayımına ret, CHP kazanınca tekrar sayalım demek ne demokrasiye ne mertliğe sığar. İl Seçim Kurulu ve YSK’nın tüm bu olan bitene seyirci kalmamasını istiyoruz.”

Arnavutköy için videolu itiraz

CHP’nin en sesli itirazı ise Arnavutköy’de yapması bekleniyor. CHP, Ak Parti’nin kendisinden üç puan fazla alarak kazandığı İstanbul Arnavutköy ilçe belediyesi seçimine itiraz edecek. Gerekçe: Ak Parti özel kaleminin oy çuvallarına ve tutanaklara müdahale ettiği iddialarını gündeme getiren bir görüntü kaydı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, görüntüleri sosyal medyada paylaştı ve bu görüntüler eşliğinde YSK’ya başvuracaklarını açıkladı. Haberin ayrıntılarına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Hatay'da Lütfü Savaş kaybetti: CHP itiraz edecekHatay’da Lütfü Savaş kaybetti: CHP itiraz edecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.