İstanbul’un başkan adayları polemikte: ‘Rakibimi biliyorum’ sözlerine ‘rakibimiz ilgisizlik’ yanıtı

İstanbul’a seçim havası erken geldi. Murat Kurum’un adaylığının açıklanmasıyla polemikler de başladı. İmamoğlu, Erdoğan’ı kastederek “Rakibimi biliyorum” derken Kurum “Rakibimiz İstanbul’a ilgisizliktir" diye yanıt verdi.

Siyaset 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
CHP adayı Ekrem İmamoğlu(sağda) ile AK Parti adayı Murat Kurum (solda)

31 Mart yerel seçimlerine üç aydan kısa süre kaldı. İstanbul’da yarış CHP’nin adayı mevcut belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti adayı Murat Kurum arasında geçecek. Kurum ilk açıklamasında polemikten uzak duracağını söylese de bu sadece 24 saat sürdü. CHP’li İmamoğlu’nun “Rakibimi biliyorum” sözlerine “Rakibimiz İstanbul’a ilgisizliktir. İstanbul’u basamak olarak kullanamazsınız” diye yanıt verdi.

CHP’nin tekrar aday gösterdiği İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu AK Parti’nin adayı eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’la ilgili konuştu. İmamoğlu “Rakibin pozisyonuna bakmadan kendi rekorlarını kıran bir maraton koşucusu gibi sürece odaklı ve her daim rekor kıracak şekilde koşuya hazır bir adayım. Arkamda kimin koştuğuna bakmam, önümde kıracağım rekorlara bakarak koşmaya devam edeceğim. Sonuçları Allah bilir” dedi.

Ekrem İmamoğlu Ataköy Baruthanesi’ndeki yapıların açılışında konuştu.

Ataköy Baruthane yapılarının açılışında konuşan İmamoğlu rakibi Kurum’un adaylığının açıklandığı gün Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile paylaştığı fotoğraf üzerinden partili cumhurbaşkanlığı sistemini eleştirdi. İmamoğlu ” Öncelikle Sayın Kurum’a adaylığı hayırlı olsun. Elbette İstanbul’da tarihi bir yerel seçim arifesindeyiz. Bir siyasi ittifakın adayı, Cumhur İttifakı’nın adayıyla ilgili söyleyeceğim tek şey şu; umuyorum gayet nezaketli, İstanbul odaklı ve faaliyet, icraatlar üzerine kurulu bir süreçle yorumlanan bir seçim olsun. Yeni sistem başta sayın cumhurbaşkanının şahsi duruşu dili ve tavrıyla beraber onun atadığı bakanların tutumlarıyla başka bir yere evrildi. Bu fotoğrafı elbette önemsemiyorum. Biz fotoğraf çekilmek için değil milletimizin sorunlarına çözüm bulmak için yola çıktık. Bana başarılar, onlara topyekûn başarılar” dedi.

İmamoğlu’ndan Kurum’a ilk yorum ve İYİ Parti’ye göndermeİmamoğlu’ndan Kurum’a ilk yorum ve İYİ Parti’ye gönderme

İmamoğlu “Elbette bizim bu sürecimizde bize farklı model ya da metotlarla ahlaklı ya da iyi niyetli ya da centilmence olmayan usul ve üsluplarla hareket edildiğinde gerektiği yerde ben ya da yol arkadaşlarım cevaplarını verirler” diye ekledi.

“Ben rakibimi biliyorum” diyen İmamoğlu “Rakibimi biliyorum, takdir halkımızındır kim neye yorumlarsa” dedi.

AK Parti adayı Murat Kurum İSTOÇ’u ziyaret etti.

Kurum: İstanbul’u basamak olarak kullanamazsınız

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum ise Bağcılar’daki İstanbul Toptancılar Çarşısı (İSTOÇ)’nı ziyaret etti. Kurum İSTOÇ ziyaretinden önce dün Fatih Camii’ndeki saldırıda yaralanan İmam Galip Usta’yı Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nde ziyaret ederek durumu hakkında bilgi aldı. İSTOÇ Yönetim Binası’nda İSTOÇ Yönetim Kurulu Başkanı Öner Yüksel’le görüşen Murat Kurum gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu’nun Kurum’un adaylığı konusundaki yorumuna Kurum “Öncelikle kendisine başarılar diliyorum. İstanbul’un sorunları var ve bu seçimde de özne İstanbul olmalı, 16 milyon İstanbul’da yaşayan vatandaşımız olmalı. Biz rakibimizi ifade ettik, rakibimiz İstanbul’a olan ilgisizliktir, ihmalkarlıktır, Mahmutbey’deki trafik çilesini çözmeyen iradedir. Rakibimiz 16 milyon İstanbulluya söz verip de o sözleri gerçekleştirmeyen yönetim anlayışıdır. Rakibimiz herkesi kucaklayacağız deyip o hizmetleri İstanbul’a kazandırmayanlardır. Dolayısıyla biz sadece İstanbul’a odaklanacağız. İstanbul’un meselelerine odaklanacağız. Bizi İstanbullular polemik içerisinde görmeyecek” dedi.

İstanbul’un sorunlarına yönelik görüşü ve yerel seçimler kazanıldığında ilk icraatıyla ilgili soruya yanıt veren Kurum “İstanbul’un en büyük sorunu mevcut yönetimin İstanbul’a ilgisizliği. Yani, bu ilgisizlik olduğu sürece sorun devam eder, sorun varsa çözüme ilişkin ilgi göstereceksiniz, irade göstereceksiniz. Biz İstanbul’a ilgimizi göstereceğiz, mesaimizi göstereceğiz, gençliğimizi göstereceğiz ve çalışkanlığımızla birlikte de bu projeleri yapacak, sadece İstanbul’a odaklanacağız. Bakın çok önemli; İstanbul basamak olmaz. Gelecek için burayı basamak yapamazsınız” dedi.

Murat Kurum sahaya indi: Polemikten uzak duracağızMurat Kurum sahaya indi: Polemikten uzak duracağız

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.