Parti içi muhalefet harekete geçti: Akşener’in karşısına aday çıkıyor

İYİ Parti'de parti içi muhalefet 24 Haziran seçimleri öncesi harekete geçti. 10Haber'e konuşan Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, "Sayın Akşener, başbabakan olamazsam babaannelik yaparım diyordu. Biz de babaannelik yapmasını öneriyoruz. Genel Başkan adayı çıkartacağız" dedi.

Siyaset 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı

İYİ Parti’de 24 Haziran’da düzenlenecek olan 3. Olağan Büyük Kongre hazırlıkları hızlandı.

İYİ Partide bir grup, “partinin kurucu iradesinden uzaklaşıldığı” gerekçesiyle Ortak Akıl Platformu kurdu.
Platformun kuruluş gerekçesine ilişkin, Platform Sözcüsü İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Ethem Baykal, 10Haber’e konuştu.

‘Genel Başkan adayı çıkartacağız’

Ethem Baykal 24 Haziran seçimlerinde genel başkan adayı çıkartacaklarını belirterek şunları söyledi:

“Platformumuzda Genel İdare Kurulu üyeleri, üst kurul delegeleri var. Muhalefetteki partilerin iç işleyişi, eleştirdikleri Başkanlık sisteminden daha katı. Lider sultası var. Bir tweet atıyoruz. Partinin trol ekibini üzerimize salıyorlar. İYİ Parti’nin reklam verdiği basından iptallerle karşılaşıyoruz. Sayın Akşener, başbabakan olamazsam babaannelik yaparım diyordu. Biz de babaannelik yapmasını öneriyoruz. Masadan kalk otur taktiği yüzünden parti yerinde saydı. İdeolojik olarak Asena’dan Meral Mommy’e dönüşüm ideolojik bir dönüşüm oldu.”

İYİ Parti Sözcüsü’nden kenetlenme çağrısı

Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısının gündemi de kongreydi. Toplantının ardından Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, partililere ‘Akşener etrafında kenetlenme’ çağrısı yaptı.

İYİ Parti'de kan kaybı sürüyor: İki önemli isim daha istifa ettiİYİ Parti’de kan kaybı sürüyor: İki önemli isim daha istifa etti

Kürşad Zorlu’nun sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle:

“Bugün Genel İdare Kurulu toplantımız gerçekleştirilmiş olup seçim sonrası gelişmeler ve yaklaşan büyük kongremiz hakkında görüş alışverişinde bulunulmuştur. İYİ Partimiz, kongre sürecinin bir gereği olarak 22 Mayıs 2023 tarihinde ilan edildiği üzere, 24 Haziran 2023 Cumartesi günü Ankara ATO Congresium’da 3. Olağan Büyük Kurultayı’nı gerçekleştirecektir. İYİ Parti ailesi, bu büyük buluşmada liderimiz Sayın Meral Akşener’in etrafında kenetlenerek ülkemizin içine sokulduğu çıkmazdan kurtuluşu ve yeni yol haritasını müjdeleyecektir.

Bu süreçte bizi birbirimize düşürmeye çalışanlara, yolumuza tuzak kuranlara ve şahsi çıkarlarını gözetenlere karşı tüm teşkilatlarımızla birlikte ve dimdik duracağız. Unutulmamalıdır ki nice engellere, elektriği kesilen salonlara, hakaret ve tehditlere karşı durarak bugünlere ulaşan cesurlar hareketi, ‘ben’ değil ‘biz’ olabilmenin adresidir. İYİ Parti, tüm mensuplarıyla Türkiye’nin umudu ve milletinin sesi olan genel başkanımız Sayın Meral Akşener önderliğinde iktidar hedefine çok daha güçlü adımlarla ilerleyecektir. Büyük Türk milletine saygılarımızla.”

GİK Üyesi Küçükali istifa etti

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) ve Kurucular Kurulu üyesi Emine Küçükali partisinden istifa etti.

Eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve partinin kurucularından Prof. Dr. Ahat Andican’ın ardından İYİ Parti’den bir istifa daha geldi. İYİ Parti GİK ve Kurucular Kurulu üyesi Emine Küçükali, partisinden istifa etti.

Küçükali, sosyal hesabından yaptığı açıklamada, “Para ve menfaate dayalı ilişkilerin emeğin kutsallığına tercih edildiğini, tek vasıfları yakınlara yakınlık olanların ışık hızıyla mevzi kazandığını ‘başkaları adına utanarak’ gördük” dedi.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu (GİK) ve Kurucular Kurulu üyesi Emine Küçükali’nin partisinden istifa açıklaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.