İYİ Parti’de iki istifa daha

İYİ Parti kurucularından İbrahim Halil Oral, İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu. Oral, Akşener'in Erdoğan'la olan görüşmesinden sonra herhangi bir açıklama yapmamasını eleştirdi. GİK üyesi Çağlayan da bundan kısa süre sonra istifa etti.

Siyaset 28 Haziran 2024
Halil İbrahim Oral.

İYİ Parti’nin ağır topları arasında sayılan, uzunca bir süre teşkilatlardan sorumlu genel başkan yardımcısı olarak görev yapan, ancak liderlik için yarıştığı son kurultayda seçimi ikinci sırada tamamlayan Koray Aydın ‘görüş, fikir ve önerilerine artık pek fazla ihtiyaç duyulmadığını’ belirterek kurucularından olduğu partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Aydın ‘işlerin son iki yıldır ters gittiğini, İYİ Parti’nin tam kitlelere açılacağı bir dönemde içine kapandığını, 2023 genel seçimleri öncesi yersiz ve zamansız bir şekilde ilçe ve illerde kongre sürecini başlatarak enerjisini iç rekabete harcadığını’ söylemişti.

Bu istifa eski İYİ Parti lideri Meral Akşener’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesinin ardından yaşanmıştı. Bu görüşme pek çok polemiği de beraberinde getirmişti. Tüm iddialara rağmen Akşener herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Bu istifanın ardından İYİ Parti’nin kurucularından olan ve 27. Dönem Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral da istifa ettiğini duyurdu. “Kurucu Genel Başkan Sayın Meral Akşener’in Partiden habersiz yaptığı Saray ziyareti hala açıklanmaya muhtaç bir haldedir” diyen Oral “İYİ Parti saray rejimine ve tek adam zihniyetine karşı son kale olma vasfını sürdüren tek parti iken maalesef bu kale içten yıkılmaya başlamıştır. Sayın Akşener yıllardır kendisine inanan, güvenen dava arkadaşlarına ikna edici bir açıklamayı dahi çok görmüştür. Mevcut Parti yönetimi de bu konuda net bir tavır koymadı” dedi.

 

İYİ Parti Kurucular Kurulu ve Genel İdare Kurulu (GİK) Üyesi Sevin Çağlayan istifa etti. Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 2023 genel seçim süreci, 2024 yerel seçimleri ve akabinde yapılan İYİ Parti 5’inci Olağanüstü Kurultayı’nın ardından ortaya çıkan partinin yeni yapılanmasının pek çok hata ve telafi edilemez sorunlar barındırdığını ifade etti.

Çağlayan “Bununla beraber genel ve yerel seçim süreçlerinde, ardından da yeni yapılanma sırasında ortaya atılan iddialar canımızı yakarken, bunlara cevap vermesi gerekenlerin sessizliği ve gereken tepkileri vermemeleri artık beni de yol ayrımına getirdi. Bardağı taşıran son damla da İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Sayın Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Saray’da yaptığı, birçok iddiayı içinde barındıran ancak sebebi ve içeriği bir türlü açıklanmayan görüşmesi oldu. Bu görüşmeye mevcut parti yönetimi de net bir tavır koymadı” ifadelerini kullandı.

Koray Aydın İyi Parti’den istifa etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.